Hlavní obsah
Sport

Teplice v Edenu „žlutější“ než obvykle. Slavii závěr vyšel

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Košířan

Teplice sbírali žluté jak na běžícím páse. Sešívaní si dali načas, ale závěr jim vyšel.

Článek

V Edenu se v sobotu odehrál zápas, který rozhodně nezůstal bez zajímavých momentů. Teplice na úvod zaskočili domácí Slavii aktivní hrou, kdy se několikrát dostali do šancí, ale Slavia jejich snahy ustála. Přestože Slavia v prvním poločase dominovala držením míče, chyběl jí pohyb a efektivita v zakončení. Nervozita na tribunách začala stoupat a domácí fanoušci se museli obrnit trpělivostí.

Vrchol první půle přišel, když se Jurečka setkal s teplickým brankářem Němečkem trochu drsněji, než by se slušelo. Známý „bouřlivák,“ asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký, se nad následným verdiktem sudího rozohnil tak, že pěstí bouchnul do blízké stříšky s takovou intenzitou, že to neušlo pozornosti hlavního rozhodčího. Ten se rozhodl ocenit Houšteckého žlutou kartou, což fanoušky viditelně pobavilo. Zřejmě největší vzrušení první půle. A asistent se přeci jen trochu uklidnil.

Ve druhém poločase se sešívaní dlouho trápili, a pak přišel šok v podobě gólu teplického Gninga, který zúročil Bílkův přesný centr. Ve svém trápení sešívání dvakrát trefili severočeské břevno. Slavia se nakonec přeci jen prosadila – nejprve se po tečované střele prosadil Oscar Dorley a následně Zafeiris, který si poradil s obráncem a přesnou střelou otočil zápas ve prospěch Slavie. Závěr utkání už Teplice nezvládly, čemuž nepomohlo ani množství žlutých karet, o které si řekly.

Teplice nakonec odjížděli z Prahy s pocitem, že mohli sahat po bodu, ale Slavia ukázala svou kvalitu v rozhodujících momentech a zaslouženě vyhrála 2:1. 

Na hřišti se rozdalo celkem pět žlutých karet pro Teplice (pro Cykala, Gninga, Jukla, Emmera a Svatka). Tepličtí asi sbírali „upomínkové předměty“ v barvě dresu. Ještě že nenastoupili v červené. Ostatně žlutou kartu si domů veze i teplický trenér Frťala (za protesty). Na straně Slavie přistála jedna na adrese Dioufa a druhá u již zmíněného asistenta trenéra.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz