Hlavní obsah

Čechy už nebaví sex! Co je příčinou nízkého sexappealu v Česku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Češi málo sexují. Podle nejnovějších průzkumů mladé lidi zajímá spíše minecraft a podobné druhy virtuálního světa než realita a styk s opačným pohlavím! Tenhle problém však může mít fatální následky pro naši budoucnost.

Článek

Sexappeal v Česku klesá nebezpečnou rychlostí. Jaké jsou příčiny?

Strach z odmítnutí

Jednou z možností je ta, že se lidé navzájem bojí oslovovat se ze strachu z odmítnutí. Dnešní svět a především mladé lidi pohltily sociální sítě a různé seznamovací aplikace, skrze které mohou s opačným pohlavím komunikovat z pohodlí domova. Dnešní muži už nejsou zvyklí oslovit ženu na ulici a pozvat ji například na šálek kávy, neboť na dnešních seznamkách si ženu mohou vybrat skrze fotku. Dále také na seznamovacích aplikacích nemusí být vystavováni stresu a nemusí vycházet ze své komfortní zóny jako by tomu muselo být při oslovení ženy na ulici, tudíž také klesá sebevědomí v rámci přímých navazování vztahů.

Fobie z mužů

Jedná se o takzvanou androfobii, při níž trpí ženy, které mají chorobný strach z mužů. Tato fobie značně znepříjemňuje a ovlivňuje profesní, sociální a osobní život. Takové ženy nedokáží vstoupit do manželství, i když chtějí.
Ačkoli se androfobie obtížně léčí je léčitelná a zcela vyléčitelná. Čím dřív od výskytu androfobie se začne s léčbou, tím lehčí je proces k vyléčení.

Příčinou může být znásilnění, domácí násilí ať už se jedná o psychické, nebo fyzické týrání, avšak ne vždy je to způsobeno nějakým nepříjemným zážitkem – dítě může třeba vyrůstat v domácnosti bez muže a se svým otcem se nestýká a tak si k mužům nevytvoří žádný vztah.

Sex lidi nebaví!

Anebo je to zkrátka z toho důvodu, že je to nebaví. Filmů pro dospělé máme plný internet. Nahota je pomalu už i ve večerníčku a soulož už zkrátka není tak lákavá, jako když materiálů na masturbaci bylo nedostatek.

Sami to znáte i z běžného života. Když se vám líbí jedna písnička a posloucháte ji neustále dokola, tak se jí časem přeposloucháte a už vás přestane bavit. Stejně tomu může být i u jídla, když budete jíst každý den kuře s rýží, tak vás tohle jídlo časem omrzí. Bohužel o tento problém může jít i co se sexu týká, neboť dnešní doba nám dává tak nehoráznou škálu možností až je to i děsivé.

Co tenhle problém může způsobit? Fatální následky

Tahle situace může mít i své výhody. Jediná výhoda, která mě však napadá je ta, že snad klesne počet pohlavních nemocí.

Na druhou stranu to v Česku může prohloubit jeden velký problém a to extrémně se propadající porodnost. Zatímco v roce se v Česku narodilo lehce přes 100 000 dětí, tak v roce 2023 to bylo o 10% méně!

Nízká porodnost a její problém do budoucna

Za pár let nás čeká absolutní kolaps důchodového a zdravotního systému!

Český důchodový systém je totiž pyramida - to znamená, že mladší lidé platí důchody seniorům. Co se tedy stane až bude více důchodců než lidí, kteří do již zmíněného systému dávají peníze?

Vždyť už teď se objevují komplikace. Vláda se snažila udělat nějakou reformu, o níž momentálně usiluje ústavní soud, však tahle reforma nic řešení, ale pouze oddaluje nevyhnutelné.

Další problém se vyskytuje ve zdravotnictví. Jelikož nemocnice řeší nedostatek personálu. Co se stane ve chvíli, kdy bude potřebovat zdravotní péči mnohem více lidí než dnes a zároveň bude mnohem méně lidí, kteří budou schopni tu péči zaplatit a poskytnout?

Mladí lidé nechtějí děti

Česko potřebuje zvýšit porodnost. A to, že se zvedne rodičovský příspěvek o pár tisíc, porodnost rozhodně nezvedne. V dnešní době je spousta lidí, kteří říkají, že by chtěli děti, ale přivézt je do dnešní doby by bylo podle nich nezodpovědné.

Jaký je váš názor?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz