Hlavní obsah
Internet a technologie

Tu článek, tu Médium, tu klikni. Znáte nejpopulárnější video internetu?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

Tu stůl, tu židle. Videa s „tu“ sdílí nejen influenceři, ale také krajské nemocnice nebo právníci. Získávají si tak srdce uživatelů po celé Evropě. Kde ale trend ve skutečnosti vznikl?

Článek

Jak to celé začalo?

U zrodu tohoto legendárního reelu stál jeden z polských hotelů. Ve videích, která Elements Hotel Spa začal zveřejňovat na svém TikTok profilu, vystupuje jedna z jeho zaměstnankyň.

Ta monotónním hlasem popisuje různé části hotelu. Stojí například před recepcí a suše konstatuje: „Tu se ptáte.“ Před hracím automatem suše řekne „tu zábava“ a u dětského koutku jednoduše pronese „tu děti“.

„Tu“ dokazuje, že v jednoduchosti je krása

A v čem tkví celý vtip a popularita? Jedná se o minimalistický styl natáčení videí, který je lehce absurdní. Přesto však vtipný. A dokonce ani nepotřebujete složité vybavení nebo předvádění se na plážích v Karibiku.

Reels nás vtahují do světa nekonečných možností a inspirace. Není to jen o bezmyšlenkovitém sledování. Často nás totiž reels pobaví, poučí a propojí s lidmi i nápady, ke kterým bychom jinak neměli přístup.

Důkaz, že za legendárním reel se skrývá také dobro

Trend nezůstal jen v prostředí hotelových promo videí. Rychle se totiž uchytil i mezi influencery, politiky a státními institucemi.

Na Slovensku ho například využil Michal Šimečka, když na svém TikTok profilu sdílel video z parlamentu. V tomto videu jeho kolegyně monotónním hlasem prochází různými částmi parlamentu a říká věty jako „tu se střeží Ústava“ nebo „tu sedí Mišo Šimečka“.

„Tu“ videa se natáčí doma, na hřišti, v práci nebo třeba při čekání na autobus. Svou vlastní „tu“ tvorbu sdílí třeba i hematologická centra napříč celým Českem. Získávají tak potřebný dosah a třeba i nové dárce krve. Podívejte se například na populární video z Fakultní nemocnice Bulovky - na Youtube stačí zadat klíčové spojení „tu nemocnice Bulovka“.

Anketa

Sledujete reels (krátká videa) na sociálních sítích?
Ano, často.
0 %
Občas ano, ale nevyhledávám je.
66,7 %
Ne, reels nesleduji vůbec.
0 %
Netuším, o co se jedná.
33,3 %
Celkem hlasovali 3 čtenáři.

zdroj: https://www.nitrak.sk/clanky/foto/3275

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz