Hlavní obsah
Aktuální dění

Krampus průvody 2024 a kam za nimi vyrazit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Krampus

Vánoce se pomalu blíží a s nimi i stále oblíbenější průvody Krampus čertů. Na děsivou podívanou se těší tisíce dětí i dospělých. Kde můžete na tyto pekelníky narazit tento rok?

Článek

Krampus čerti i letos vtrhnou do několika měst po celé České republice, aby předvedli svou show plnou ohně, propracovaných masek a děsivé zábavy. Jejich průvody se těší stále větší oblibě u dětí i dospělých. Kdy a kde vylézají pekelníci ze svých úkrytů?

Krampus Show Brno

V Areálu Hněvkovského v Brně budou Krampusové řádit hned dvakrát a to 16. listopadu. Nejdřív čerti postraší rodiny s dětmi v rámci Family Show, kdy budou trochu umírněnější. To pravé peklo rozpoutají večer na Scary Show pro dospělé, kdy se nebudou držet zpátky a čeká nás tak pořádně děsivá podívaná.

Výstaviště Praha

Stejně jako v Brně i v Praze Na Výstavišti budou show dvě. Konat se budou 24. listopadu. Family Show bude přizpůsobená dětskému publiku, při Night Show se čerti doopravdy utrhnou z řetězu a přinesou představení plné ohně a adrenalinu. Kromě českých skupin přijedou i dvě rakouské, takže o zábavu bude rozhodně postaráno.

Park Riegrovy Sady Praha

Zůstáváme v Praze, kde se 7. prosince prožene ďábelský průvod v Riegrových Sadech. Čerti sem zavítají již po čtvrté, aby pocuchali nervy i těm nejotrlejším návštěvníkům.

„Doporučujeme přijít dřív, dát si svařák nebo něco jiného k pití nebo k jídlu a najít si pěkné místo. Dbejte zvýšené opatrnosti, hlídejte si své ratolesti. Vstup na vlastní nebezpečí!“ vyzývají pořadatelé.

České Budějovice

Největší Krampuslauf v ČR. Tímto označením se pyšní již tradiční průvod, který se koná 14. prosince v Českých Budějovicích. Krampusové se tudy proženou již po šesté a to ve velkém stylu. Na show dorazí 40 skupin z Čech, Rakouska, Německa a Švýcarska.

Zámecký park Dětenice

Již tradičně se pekelníci vydají i do Dětenic, kde si můžete užít jejich děsivý průvod i pekelný food festival. Akce se koná 2. listopadu a dorazí až 200 krampusáků.

Další města

Čertovské průvody navštíví mnoho měst po celé České republice. Patří mezi ně třeba ďábelský průvod v Prachaticích, Havířově a mnoha dalších větších či menších městech.

Strašidelný les

Trochu jiný zážitek přináší akce Strašidelný les s čerty, který se koná na různých místech po celé České republice. Nejedná se o průvody, ale o cestu lesem, která je dlouhá od 700 metrů do jednoho kilometru. Na cestu se můžete vydat s dětmi za světla, nebo pokud na to máte odvahu, můžete lesem plným děsivých pekelníků projít za tmy. Čerti se budou vyskytovat v mnoha městech po celé České republice a to postupně od 3. listopadu až do 14. prosince. Máte dost odvahy abyste prošli lesem plným rohatých pekelníků?

Odkud se vlastně Krampus vzal?

Původně jde o pohanského alpského démona, který je v mnohém podobný našemu čertovi. Také odnáší zlobivé děti, avšak na rozdíl od našeho klasického čerta jde z Krampusů opravdová hrůza, která zapůsobí nejen na děti, ale i na nejednoho dospělého. Průvody Krampusů se tak staly oblíbenou předvánoční zábavou, na kterou každý rok vyráží nespočet odvážlivců.

Zdroj:

https://krampusbrno.cz/

https://navystavisti.cz/udalosti/krampus-show-2024/

https://www.ticketlive.cz/cs/event/krampuslauf-praha-07-12-2024

https://www.krampuslaufcb.cz/

https://www.detenice.cz/specialni-nabidky/certovsky-food-festival-a-velkolepy-krampus-pruvod/

https://www.certizrakouska.cz/verejne-akce/

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/certi-se-kterymi-skutecne-nejsou-zerty-kde-se-vzali-strasni-krampusove-84736

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám