Hlavní obsah
Sport

Na Letné bude v sobotu vyprodáno. Do Prahy míří na tisíc baníkovců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: unsplash.com

Souboj prvního se čtvrtým, bouřlivá atmosféra a stadion praskající ve švech. Tak bude vypadat předposlední kolo Fortuna ligy mezi Spartou a Baníkem.

Článek

Vyprodaná Letná

Pokud nepočítáme derby pražských S, málokdy se stane, že by se Sparta mohla pochlubit v naší lize vyprodaným stadionem. Ne že by na Letnou chodilo málo lidí, ale v sektoru hostí vyprodáno nebývá.

Baník Ostrava je však na české poměry jakoby z jiné planety. Jejich fandové vyprodávají své sektory na každém venkovním zápase, bez ohledu na to, zda se jejich klubu daří.

Výborná atmosféra

A tak není divu, že se všechny lístky, jak ty pro hosty tak pro domácí vypařily během pár okamžiků. A jak znám oba fanouškovské tábory, máme se na co těšit.
Oba kluby se totiž mohou pyšnit bohatým choreem svých fandů, hlasitou kulisou i pokutami za používání pyrotechniky.

Jen aby zůstalo jen u fandění, neboť oba tábory umí taky přitvrdit a překročit pomyslné hranice. Násilnosti a potencionální rabování ve městě by totiž ublížilo nejen zápasu jako takovému, ale i celému fotbalu obecně.

Ve hře je titul i evropské poháry

Skvělou zprávou pro všechny návštěvníky je také to, že oba týmy mají o co hrát. Sparta vede ligu pouze o dva body před svým největším rivalem z Edenu a nedá se počítat s tím, že by Sparta chtěla Slavii pustit před sebe.

To Baník chce za každou cenu udržet čtvrtou pozici, která by po dlouhých letech vrátila do Ostravy evropské poháry, po kterých Baník tak touží. Letos to navíc pro Ostravu vypadá nadějně a venku se jí daří více než doma.

https://moravskoslezsky.denik.cz/fotbal-prvni-liga/listky-vstupenky-fanousci-banik-ostrava-letna-sparta-praha-vitkovice-pavel-hapal.html

https://medium.seznam.cz/clanek/l-p-spartu-ceka-traskava-bitva-s-banikem-bude-to-boj-na-hristi-i-mimo-nej-57868

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz