Hlavní obsah
Aktuální dění

Budova gymnázia není přes pád 350 kilo kamene v havarijním stavu, zásadní opravy budou v létě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Jednu z historických dominant Kladna čeká zásadní oprava vnějšího pláště. Z budovy gymnázia se na začátku června uvolnila část kamenné ozdoby a spadla přímo na chodník.

Článek

„Jedná se o 350 kilogramů vážící část pískovcového kříže, který celkově váží dvě tuny,“ popsal dnes v reakci na dotaz opozičního zastupitele Romana Hájka kladenský primátor Milan Volf. Incident uzavřel nejbližší okolí budovy, na čtyři dny zcela přerušil výuku.

„Do odvolání je uzavřený hlavní vchod do budovy. Ke vstupu slouží nový, přes dvůr školy a tunel,“ informuje na stránkách gymnázia jeho ředitelka Milena Minaříková. Stavem vnějšího pláště objektu z roku 1905 se zabýval statik a další odborníci. „Nejedná se o havarijní stav, přesto během prázdnin provedeme veškeré nutné opravy,“ doplnil kladenský primátor. Právě město je majitelem budovy a zodpovídá za její stav.

Příčinou zřícení části ozdobného kamene bylo působení okolního prostředí. Podobně poškozené jsou i další ozdobné prvky. Svůj podíl na tom má ne zcela funkční systém okapů, kvůli kterému dochází k zatýkání do budovy a narušení její fasády.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz