Hlavní obsah
Sport

Charitativní běh a den s IZS obsadil Sletiště a pomohl Doktoru Klaunovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hokův | Studio fabrika

Stovky návštěvníků, běh na jeden nebo pět kilometrů a současně ukázka integrovaného záchranného systému obsadily díky sportovním areálům kladenské Sletiště.

Článek

Akce navázala na dlouholetou tradici charitativních běhů pro nejrůznější organizace a projekty. „Nyní nás oslovila dobročinná organizace Chance for children, kterou samozřejmě jako Doktor klaun všichni znají. Proto jsme neváhali a propůjčili jsme Sletiště. Jsem rád, že dorazilo tolik nadšenců,“ řekl jednatel SAMK Jiří Chvojka.

Nadšení neskrýval ani jeden ze zakladatelů Chance for children a současně ředitel projektu Doktor Klaun J. Rafal Wojas: „Nejsme schopni kouzlit úsměvem, léčit úsměvem dětí v nemocnici, bez podpory veřejnosti. Veškeré snahy Doktora klauna by byly pouhý sen, kdyby nebyli tak krásní a úžasní srdíčkáři, jako nyní Kladeňáci a lidi z okolí, kteří velmi štědře přispěli na charitativní běh“. Vybraná částka 23 371 korun stačí na 23 klaunských návštěv v nemocnicích a v domovech seniorů.

Běh od jednoho do pěti kilometrů doprovodily ukázky integrovaného záchranného systému včetně policie, kladenských strážníků nebo středočeské záchranky. „Mohlo by se zdát, že to je něco navíc. Ale já to považuji za nedílnou součást práce záchranářů, včetně středočeské záchranky. Na práci všech jsem nesmírně pyšný. Je proto důležité, aby měli lidé možnost se s jednotlivými složkami potkat a poznat lépe jejich práci,“ vysvětlil důležitost podobných akcí náměstek středočeské hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík. Nejen on, ale i například ředitel středočeské záchranky se rovněž zapojili mezi běžce charitativního běhu.

Areál Sletiště čeká už tento víkend další významná akce. Třídenní Dny města Kladna, které představí například skupiny Kabát, Wanastowi vjeci nebo Petra Bendeho s Hradeckou filharmonií.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz