Hlavní obsah
Aktuální dění

Chlapec se řítil silnicemi na Rakovnicku, zastavila ho až havárie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Policie ČR

Překvapením skončilo noční pronásledování kličkujícího vozidla na Rakovnicku. Řidič nereagoval na výzvu policie a řítil se až 180 kilometrů za hodinu. Za volantem nebyl dospělý, ale nezletilý chlapec, jeho matka si myslela, že spí.

Článek

„Krátce před půlnocí bylo na lince 158 přijato oznámení o kličkujícím vozidle na pozemní komunikaci, které vjíždí do protisměru,“ popisuje sled událostí Tomáš Hromádko z krajského ředitelství Policie ČR. Podle prvotních informací se mělo jednat o vozidlo značky Škoda, které jeho po silnici č. I/16 na Slaný. „Na místo byla okamžitě vyslána policejní hlídka, která po chvíli skutečně narazila na vůz odpovídající popisu. Proto se za ním vydala s úmyslem ho zastavit a provést silniční kontrolu. Následovalo rozsvícení výstražných světel a červeného nápisu „STOP“, kterým hlídka opakovaně vyzývala řidiče k zastavení vozu,“ pokračuje Tomáš Hromádko.

Reakce řidiče ale byla opačná. Místo zastavení sešlápl plynový pedál a začal policistům ujíždět. Pronásledované vozidlo jelo místy rychlostí až 180 kilometrů v hodině a nebezpečně kličkovalo na vozovce. „Po několika kilometrech sjelo na silnici druhé třídy a pokračovalo ve směru na obec Srbeč na Rakovnicku,“dodává Tomáš Hromádko. Pronásledování v těchto místech pokračovalo až do chvíle, kdy vozidlo nejprve vyjelo mimo vozovku a poté narazilo do stromu.

Policisté ihned běželi k havarovanému vozidlu, ze kterého po krátké chvíli vylezl nezletilý chlapec. „K udivení všech uvedl, že ve vozidle, které je jeho rodičů, cestoval sám a celou dobu seděl za volantem a řídil,“ říká policista. S vozidlem chlapec vyrazil od domu jeho rodičů na Litoměřicku a urazil téměř 60 kilometrů, než došlo k havárii.

Z havárie chlapec vyvázl jen s lehkými oděrkami. Přesto ho záchranáři převezli do kladenské nemocnice k preventivnímu vyšetření. Policisté o události vyrozuměli matku chlapce, která do té chvíle žila v domnění, že je její syn v dětském pokoji a spí. Nedělení noční jízdu a její okolnosti nyní vyšetřují rakovničtí dopravní policisté.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz