Hlavní obsah
Aktuální dění

Dětská hra skončila škodou 10 tisíc a s policií v akci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MP Kladno

Hru s hasícími přístroji v kladenských garážích museli vyřešit městští i státní policisté. Do Hřebečské ulice zavolali hlídku strážníků kolemjdoucí, kteří upozornili na kouř valící se z podzemí jednoho z domů

Článek

„Strážníci okamžitě provedli kontrolu místa a zjistili, že se nejedná o kouř, ale že prostor garáží je plný jemného prachu. Bližším šetřením hlídka zjistila, že někdo použil práškové hasicí přístroje, které byly umístěny na zdi u vjezdu,“ popsala události mluvčí kladenských strážníků Alena Purkytová. Vrstva jemného prachu v tu chvíli pokrývala zaparkovaná vozidla i kompletní podlahu.

Operátor kamerového dohlížecího systému následně zjistil, že si v garážích hrála skupina dětí. „Dva chlapci pak začali střídavě používat hasicí přístroje. Všechno v nejbližším okolí bylo během chvilky pokryto jemným práškem. Strážníci provedli kontrolu jak garáží, tak také nejbližšího okolí. V parku za domem zastihli v altánu sedět skupinu dětí. Podle popisu od pracovníka kamerového systému zjistili dvojici chlapců, která manipulovala s hasicími přístroji,“ doplnila mluvčí.

Na místo strážníci přivolali rodiče a také správce budovy. Ten předběžně vyčíslil škodu na více jak deset tisíc korun. Celý případ si proto převzali k dořešení přivolaní státní policisté.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz