Hlavní obsah
Aktuální dění

Dobročinné festivaly pomáhaly na Kladně i v Benešově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Podpořit hendikepované nebo dlouhodobě nemocné mohli hned na dvou místech Středočeského kraje jeho obyvatelé. Na kladenském TaškaFestu i festivalu benešovské nemocnice ukázali, že umí pomáhat.

Článek

Jako první se hudba ozvala z hornického skanzenu Mayerau u Kladna. Zde už podesáté otevřel své brány tradiční Taška Fest, který propojuje zdravé hudebníky s amatéry i profesionály s mentálním a kombinovaným postižením. „My rádi bouráme bariéry, to znamená, na našich festivalech vystupují všichni umělci bez rozdílu, zda jsou hendikepovaní, anebo ne,“ řekl principál kladenského spolku Taška Václav Rudovský. Od prvního ročníku Na Taška festu nechybí kladenská ZUŠka Hynka Kubáta. Ta si také za svou podporu vysloužila zvláštní zlatou desku.

Na druhé straně středních Čech pak hudebníci svými výkony pomohli vybrat peníze pro oddělení dlouhodobé ošetřovatelské péče benešovské nemocnice. A podařilo se vybrat rekordní částku. „Mám obrovskou radost, je to vlastně 7. festival podobného druhu a myslím, že vyšlo počasí, a především dorazilo úplně nejvíc lidí, co jsem zde viděl,“ doplnil ředitel benešovské nemocnice Roman Mrva.

Navíc benešovská nemocnice a její zaměstnanci kromě sbírky na dobrou věc oslavili i významné výročí zdejší nemocnice. „Přeju nemocnici ke 125 letům výročí. A minimálně jednou tolik,“ doplnil náměstek středočeské hejtmanky Pavel Pavlík. Stejně jako v případě Kladenského Taškafestu i v Benešově rozhodně s náročnou organizací charitativních festivalů nekončí a už nyní přemýšlí nad dalšími ročníky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz