Hlavní obsah
Umění a zábava

Film Nedotknutelní míří na kladenské jeviště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

V sérii silných a pro diváka poutavých příběhů pokračuje kladenské městské divadlo. Jeho druhou letošní premiérou je inscenace Nedotknutelní, která na jeviště převádí známý filmový příběh.

Článek

Klíč k převedení filmové předlohy na divadelní jeviště vedl přes osobní vztah. „A ten jsem našel také přes dva hlavní aktéry Kryštofa Dvořáčka a Lukáše Pečenku, kteří, věřím, jsou schopní dát autenticitu, kterou ten příběh potřebuje,“ říká režisér Jiří Š. Hájek. „Obrovská přidaná hodnota Nedotknutelných spočívá v tom, že celý příběh je plný velkého černého a skvělého humoru. A to myslím, že bude diváky bavit,“ dodává dramaturgyně představení Anna Smrčková.

Kromě scény s impozantním prvky honosné vily až paláce se ovšem diváci mohou těšit na živou kameru, která bude přenášet aktuální dění na jevišti. „Je to takový můj komunikační kanál s tím filmem a filmovým médiem obecně, protože si myslím, že když děláme film na divadle, tak bych chtěl trošku s tím filmem vést dialog,“ vysvětluje režisér. Současně tím kompenzuje fakt, že hlavní postava je paraplegik upoutaný na vozíku. Tedy neudělá žádné velké gesto. „Tudíž je potřeba trošku vytáhnout detail a k tomu nám pomůže kamera, která ho bude živě snímat. Ne vždy, ale na některých místech,“ doplňuje Jiří Š. Hájek a dodává, že je důležité nebrat se tak vážně a žít život, i když se děje cokoliv.

O síle příběhu Nedotknutelných se mohou diváci přesvědčit už za několik dnů. Premiéra je připravena na sobotu 14. října.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz