Hlavní obsah
Sport

Kanonýři vstupují do sezony – s hvězdnou útočnou trojicí a vysokými ambicemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hokův | Studio fabrika

Jeden zápas je dělil od postupu do Superligy. Letos se proto opět chtějí poprat o stejnou metu. Kladenští florbalisté vstupují do nové sezony a ambice jsou jednoznačné.

Článek

„Už se nebojíme říct, že budeme chtít usilovat o to poprat se postupně do Superligy,“ potvrdil trenér A-týmu Dušan Přívara. K dispozici má velmi kvalitní tým. Hvězdnou útočnou trojici na úrovni nejlepších českých týmů složil kapitán Tomáš Chroust spolu s juniorským mistrem světa a loni hráčem nejlepší, švédské, světové ligy, Matyášem Bachmaierem. Třetím je Tadeáš Chroust, který už si s bratrem vyzkoušel společné hraní řadu let v Mladé Boleslavi. „Jsem natěšenej z toho, jak se složil tým. A hra s bráchou - nepotřebuju, aby na mě nějak křiknul nebo tak. Prostě vím, že tam někde je. Neumím to jakoby vysvětlit, je to možná to bratrský pouto. To je prostě super,“potvrzuje kapitán kladenských Kanonýrů.

Hráči kladenského áčka ovšem nebudou pouze bojovat o postup do Superligy. Zapojí se do trénování mládežnických kategorií, a to včetně Matyáše Bachmaiera v roli asistentem trenéra u dorostenců. „Už zde působí a jde mu to naprosto skvěle. Nově se zapojuje Vojta Novák u týmu mladších žáků, elévů, přípravky a postupně to čeká i na další mladé kluky, kteří mají za sebou kladenskou cestu,“ potvrdil nový generální manažer Kanonýrů David Burda.

A jaký je vzkaz Dušana Přívary to kabiny před prvním ligovým zápasem v Brně? „Já jim říkám, že jsme vlci, kteří chtějí trhat maso. Musí to být vidět na hřišti, jsme vlci a že se chceme prostě rvát. Za jakékoliv situace,“ říká Přívara. A to už od úvodních zářijových zápasů, včetně prvního domácího, který je na programu 9.  září tradičně v hale BIOS.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz