Hlavní obsah
Sport

Kanonýři zvrátili sérii a v úterý je čeká klíčová bitva o finále florbalové ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hokův | studio Fabrika

Dechberoucí zvrat předvedli v semifinálové sérii florbalové 1. ligy kladenští florbalisté. V sérii už prohrávali s Ústím 0:2 a pro udržení naděje museli vyhrát oba víkendové zápasy.

Článek

Zatímco v sobotním byla jejich dominance jasná, nedělní byl až do druhé třetiny v režii ústeckých florbalistů. Do třetího dějství ale Kanonýři navzdory skóre 0:3 vstoupili jako polití živou vodou a postupně nejen dorovnali, ale ujali se vedení na konečných 6:3.

„Byli jsme ještě v šatně, myšlenkami úplně někde jinde, a ne v zápasu. Pomalu jsme se do toho dostávali, hráli jsme na dvě lajny, zkoušeli protáčet třetí. Pro někoho to bylo těžké,“ hodnotil bezprostředně po zápasu trenér Kanonýrů Dušan Přívara. Jeho svěřenci se i díky hlasité podpoře fanoušků vzedmuli, klíčový gól, který poslal Kanonýry do vedení vstřelil Matěj Stůj: „I když jsem nebyl úplně ideální střelecký pozici, tak to tam prostě padlo.“

V úterý nás čeká rozhodující zápas v pekle v Ústí. Věřím, že se zase fanoušci seberou z Kladna a pojedou nás podpořit a bude to nejen souboj na hřišti, ale i v hledišti.
Dušan Přívara, trenér

Zápas o vše čeká Kanonýry už tuto úterý od 18 hodin v ústecké Slunetě. „V úterý nás čeká rozhodující zápas v pekle v Ústí. Věřím, že se zase fanoušci seberou z Kladna a pojedou nás podpořit a bude to nejen souboj na hřišti, ale i v hledišti. Nyní potřebujeme co nejvíc zregenerovat a připravit se na úterní zápas,“ doplnil Přívara. Podporu fanoušků označili za klíčovou i sami hráči. I proto se dá v Ústí očekávat napínavý zápas po všech stránkách. Navíc pro Kladno je to poprvé po sedmi letech, kdy bojuje o postup do finále 1. ligy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz