Hlavní obsah
Aktuální dění

Kladenská chirurgie poskytuje i specializovanou onko nebo cévní péči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Patří mezi nejrozsáhlejší lékařské obory. Ročně pomáhají tisícům pacientů z Kladenska a širokého okolí. Chirurgické oddělení kladenské oblastní nemocnice nabízí špičkovou péči od dětských po dospělé pacienty.

Článek

„Jsou to samozřejmě tisíce a tisíce pacientů. Už jenom přes den v ambulanci ošetříme běžně kolem sto, sto padesáti lidí,“ říká primář chirurgického oddělení kladenské nemocnice Miroslav Dvořáček. K tomu je třeba přičíst více než dva tisíce operací ročně. Spektrum zdravotních problémů je v případě chirurgie velmi rozsáhlé. „Chirurg nejčastěji řeší bolesti břicha. Ale pak jsou k tomu samozřejmě spousty dalších věcí, které buď patří do akutní medicíny anebo do té preventivní a elektivní. A můžeme tam zařadit úrazy měkkých tkání, zánětlivé, různé afekce kdekoliv na těle, na končetinách nebo jinde,“ doplňuje Miroslav Dvořáček.

Kladenská chirurgie ovšem úzce spolupracuje i s onkologickým specialisty. Už přes rok naplňuje nový onko-chirurgický program prsní. Další součástí je dětská chirurgie a cévní chirurgie. „V rámci cévní chirurgie nedokrevnost končetin, případně jiná onemocnění tepen, jako jsou výdutě nebo cévní mozkové příhody. Tady spolupracujeme s neurology, kde máme iktové centrum, kde máme výborné výsledky,“ vysvětluje primář. Výjimkou proto nejsou ani tak specializované zákroky, jako je operace výdutě břišní aorty.

Chirurgické oddělení kladenské klade velký důraz na pacienta. „V podstatě nabízím něco jakoby takové víceméně rodinné zacházení s pacienty, na tomto pracovišti pacienty známe.

Staráme se o ně, včetně komplikací,“ potvrzuje Miroslav Dvořáček. A to platí pro celý lékařský tým, zdravotní sestry a další personál jak na operačních sálech, tak na dvou lůžkových odděleních pro dospělé a jedno pro dětské pacienty umístěné v moderním pavilonu M.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz