Hlavní obsah
Aktuální dění

Kladenské akvabely patří do české špičky, aktuálně bojují i o postup na světový šampionát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Akvabely sice nepatří mezi hlavní sportovní disciplíny, jsou ovšem součástí olympiády. Mezi nejlepší v Evropě se aktuálně probojovaly i kladenské závodnice z oddílu Synchronizovaného plavání SK Medúza.

Článek

„Řekla bych, že jsme úspěšný oddíl. Z mistrovství ČR jsme si přivezli dva mistrovské tituly a jeden titul více mistryň,“ říká trenérka Daniela Pšeničková. O tomto víkendu kladenské nejúspěšnější bojuje v Rijece o postup na mistrovství světa.

Ač to na první pohled nevypadá, synchronizované plavání je pořádná dřina, na druhou stranu i radost. „Vyhráváš, plaveme s holkami, soutěžíme na hudbu,“ vyjmenovávají členky úspěšného dua Ema Kaufmanová a Anna Duková. Právě toto duo se dostalo jako jedno ze dvou českých do kvalifikace o mistrovství světa.

Kladenský oddíl si ovšem vychovává dalších více než čtyřicet svěřenců od sedmi do devatenácti let. „Na začátku stačí mít rád vodu. Malinké děti se učí hlavně základům plavání, takže je fajn, když mají kladný vztah k vodě, ale není nutné, aby hned plavaly nějaké extra dálky,“ doplňuje Pšeničková.

Sestava synchronizovaného plavání trvá podle kategorie a věku od dvou a půl minut nahoru. Hodnotí se umělecký dojem, obtížnost a provedení. Synchronizované plavání má ale i řadu dalších výzev a důvodů, proč se mu věnovat. Ideální věk pro začátek je do devíti let. Nábor nových členů aktuálně probíhá stejně jako napínavé boje nejlepších závodnic o postup na světové mistrovství. Více informací o tomto sportu na Kladně najdou zájemci na těchto stránkách.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Akvabely

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz