Hlavní obsah
Aktuální dění

Klíčový most u kladenských hřbitovů silničáři otevřou po 21 měsících na konci května

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Původně rekonstrukce na osm měsíců, kvůli komplikacím s dodavatelem stavby ovšem nakonec uzavírka jednoho z klíčových míst v centru Kladna trvala 21 měsíců.

Článek

„Most uvedeme do provozu 31. května v odpoledních hodinách,“ potvrdila dnes mluvčí Krajské správy a údržby silnic Petra Kučerová. Na mostě sice ještě budou stavaři provádět dokončovací práce, na samotný provoz to ale nebude mít vliv.

Původní dodavatel stavby na spojnici centra Kladna, hřbitovů a dále na Švermov, zahájil rekonstrukci mostu 9. srpna 2021. Svoji práci ale nedokončil a ze stavby odešel. Středočeský kraj proto rychle hledal nového dodavatele, který se na mostní konstrukci vrátil na podzim loňského roku. Po celou dobu byla komunikace buď zcela nebo z jedné poloviny uzavřená. Motoristé proto museli volit objízdnou trasu zejména přes průmyslovou zónu po značně rozbité vozovce.

Jen za dostavbu mostu zaplatí kraj 15 milionů korun. Původní zakázka byla v hodnotě 19 milionů korun. Na opravu mostu naváže svou investicí kladenská radnice. Z jejího rozpočtu bude financována úprava veřejného osvětlení v přepokládané ceně 334 tisíc korun.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz