Hlavní obsah
Aktuální dění

Libušín zachránil zdravotní péči a nabírá pacienty i z dalších míst Kladenska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O záchranu ordinace praktického lékaře, ale i zubaře úspěšně bojují v Libušíně na Kladensku. Původní středisko vzniklo už v 70. letech 20. století. Problémy nastaly v roce 2019, kdy během měsíce ukončila svou třicetiletou praxi tehdejší doktorka.

Článek

Hledání náhrady nebylo jednoduché a napoprvé to bylo dočasně. Navíc Libušín investoval do zásadní rekonstrukce zázemí lékařské praxe. „Během třech měsíců jsme investovali téměř 600 tisíc korun do rekonstrukce. Ordinace je teď moderní, pěkná a dobře zařízená,“ říká libušínský starosta Vladimír Eichler.

Aby nebylo starostí málo, provozovatel ordinace po roce odešel. Tím se vedení města dostalo opět na začátek komplikovaného hledání nového praktika. Po usilovném a více než rok dlouhém hledání se to i díky vypsaným pobídkám nakonec podařilo. „Od 1. března 2023 máme novou paní doktorku. V současné době tedy záleží hodně na obyvatelích města, aby se přihlásili, a paní doktorka měla dostatek pacientů pro provozování své praxe,“ doplnil libušínský starosta. Hlásit se ovšem mohou i zájemci z okolí.

Stejná pobídka pro pacienty platí i v případě rozšířené zubní ordinace. „Nebudeme pouze stomatologa, ale i dentální hygienu,“ připomněl Vladimír Eichler. V tuto chvíli se ordinace rozšiřuje a nejpozději koncem dubna by měla začít fungovat.

Libušín se tak díky nasazení místní samosprávy opět může pochlubit kompletní a moderní zdravotní péčí. A to platí i pro děti, o které se s nasazením a kvalitou stará doktor Smetana.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz