Hlavní obsah
Aktuální dění

Mimořádný vlak bude zajíždět přímo do lomu Mořina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: KDS

Nevšední zážitek a ojedinělou možnost podívat se do útrob lomů Mořina budou mít účastníci jedné z jízd zážitkového Motoráčku. „Celkem se letos vydáme i do jinak uzavřených částí lomů Mořina šestktrát, poprvé už 6. května,“ potvrdila jednatelka KDS.

Článek

Velká Amerika je jedním z nejvyhledávanějších turistických cílů. Návštěvníci jsou ale v naprosté většině odkázáni na pohled ze strmých okrajů Ameriky. „Náš motoráček projede tratí, která je dnes běžně používaná pouze na přepravu vápence. Ze srdce lomů Mořina se následně vydáme stezkou na dno lomu Velká Amerika. Přes těžkotonážní, pro běžnou veřejnost zcela zavřená, vrata,“ doplňuje Šauerová. Po prohlídce Velké Ameriky se následně účastníci zážitkové jízdy přesunou k prohlídce podzemích štol a vyrazí za proslulým Hagenem.

Motoráček do lomů Mořina vyjíždí z kladenského hlavního nádraží nebo z pražského Smíchovského nádraží. Jednotlivé jízdy jsou naplánované na 6. května, 3. června, 15. července a následně každý měsíc od srpna do října. Vlak vyjíždí přes devátou hodinou a vrací se v 15 hodin do Prahy, resp. o hodinu později v případě kladenských jízd. Kompletní informace jízdenky naleznou zájemci na www.event-zazitkovyvlak.cz/akceproverejnost. Přímo ve vlaku si mohou účastníci jízdy koupit občerstvení a užít si tak netradiční celodenní výlet.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz