Hlavní obsah
Aktuální dění

Modernizace trati Kladno – Ostrovec má dvě kritická místa, připravuje se na zásadní omezení dopravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Modernizace trati mezi Kladnem a Kladnem Ostrovcem pokračuje. Aktuálně se připravuje na vůbec největší zásah do železniční, ale i silniční dopravy nejen v Kladně samotném. Od 1. července zcela zastaví provoz vlaků na území Kladna i směrem do Prahy.

Článek

„Začne kompletní výluka dráhy mezi Kladnem a Kladnem Ostrovcem. Současně prvních 21 dní bude vyloučen i provoz na Prahu, tedy od 1. do 21. 7. nepojedou vlaky mezi Prahou a Kladnem,“ řekl ředitel sekce společnosti Eurovia Jaroslav Bašta.

Od začátku prázdnin bude fungovat náhradní doprava. Autobusy budou vyjíždět z Brandýsku, kde stavaři budují novou točnu, pokračovat budou přes Švermov a dále přes Ostrovec, Kladno město, Kladno hlavní stanici až do Prahy. Prozatím jsou plánované spoje bez přestupu na hlavním kladenském nádraží. Až samotný provoz rozhodne, zda takto budou jezdit po celou dobu výluky. Na tu se připravuje rovněž páteřní komunikace na Ostrovci V. Kratochvíla. Stavaři kompletně mění povrch a současně rozšiřují úzká místa, aby zde mohly autobusy bez problémů projíždět.

Stavební práce naplno pokračují rovněž na hlavním kladenském nádraží. „Zadní třetina podchodu bude hotová na začátku prázdnin, bude zabetonováno a je připraveno nástupiště na protilehlé straně od nádražní budovy i nástupiště číslo tři, na které se budují schodiště a výstupy,“ doplnil Bašta, podle kterého se jedná o všechny části stavby v polovině nádraží směrem ke Kozově hoře.

Stavební ruch ovšem omezuje rovněž obyvatele Ostrovce, kde stavaři betonují podkladní betony pro páteřní horkovod. Místním slíbili, že budou výrazně víc kropit při odvozu materiálu a snažit se snížit dopady stavby na rezidenty. Tuto část stavby vedle hlavního nádraží označují sami stavaři jako druhou kritickou. Přeložka horkovodu musí být hotová do podzimu, kdy začne topná sezona.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz