Hlavní obsah
Aktuální dění

Modernizace trati Kladno - Praha nabírá na obrátkách, omezí dopravu i dodávky tepla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásadní proměna železnice mezi Kladnem a Kladnem Ostrovcem, která je součástí modernizace železnice do Prahy s odbočkou na letiště, nabírá na obrátkách. Dosud stavaři pracovali především na hlavním nádraží, nyní se přesunou dále.

Článek

A přinese to i první omezení. „Konkrétně se jedná o zjednosměrnění ulice Sportovců podél zdi Sletiště. V úseku od přejezdu po kruháč, tedy směr Bezručova – Františka Klose,“ potvrdil ředitel sekce společnosti Eurovia Jaroslav Bašta.

Důvodem je stavba zdi, která bude zajišťovat rozšíření trati pro dvě koleje v této části města. „Zeď povede podél ulice Sportovců ve spodní části a musíme provést pažení tak, abychom mohli zeď vybudovat,“ doplnil Jaroslav Bašta. Současně stavaři zaberou i malou část parkoviště u Sletiště.

Už o pár dnů později pak začnou práce na Ostrovci. Od 23. března začnou technici vypouštět horkovod tak, aby mohli demontovat izolaci. Následně od 1. dubna přeruší horkovod v úseku podél ulice Závišova. Kompletní informace a aktuality ze stavby zveřejňuje její dodavatel na zvláštním webu: https://kladno-ostrovec.cz

Od 1. července vypukne velká výluka. Napřed úplná mezi Prahou, Kladnem a Kladnem Ostrovcem. Ta bude trvat 21 dní a následně bude pokračovat dalších 13 měsíců výluka Kladno - Kladno Ostrovec
Jaroslav Bašta, ředitel sekce Eurovia

Nejviditelnější je ovšem stavební ruch na kladenském nádraží. Zde už musejí s omezením počítat i samotní cestující. „Zahájili jsme práce na podchodu. Na nejvzdálenější části od výpravní budovy provádíme práce tak, abychom mohli začít budovat podchod pod budoucí třetí nástupiště. Současně máme hotové základy pro budoucí technologickou budovu, kam se do budoucna přesunou výpravčí,“ dodává ředitel sekce dodavatele stavby.

Vlaky budou jezdit podle stabilních řádů až do začátku prázdnin. „Od 1. července vypukne velká výluka. Napřed úplná mezi Prahou, Kladnem a Kladnem Ostrovcem. Ta bude trvat 21 dní a následně bude pokračovat dalších 13 měsíců výluka Kladno - Kladno Ostrovec tak, abychom my mohli zrekonstruovat a zdvoukolejnit celou trať mezi Kladnem a Kladnem – Ostrovcem,“ upřesnil Jaroslav Bašta. Součástí rozsáhlého projektu jsou kromě samotných kolejí i zásadní rekonstrukce nádraží a zastávek, ale i třeba zcela nový podchod, který spojí Sletiště, parkoviště a areál zimního stadionu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz