Hlavní obsah
Aktuální dění

Na nejlepší středočeskou kapelu čeká nejen profesionální nahrávání – odstartovala Skutečná liga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Rockové kapely se Středočeského kraje, včetně kategorie junior do devatenácti let, se mohou hlásit do nového ročníku prestižní soutěže Skutečná liga. Její organizátoři právě spustili registraci pro hudební seskupení s vlastním repertoárem.

Článek

Jedinými podmínkami účasti v soutěži zůstávají, aby byly kapely ze středních Čech, neměly hudbu jako hlavní zdroj svých finančních příjmů, měly repertoár složený z vlastní autorské tvorby v rockových mantinelech a byly schopny zvládnout živé hraní. To je vše,“ říká zakladatel a ředitel soutěže Lukáš Fousek. Na rozdíl od jiných klání není nutné, aby kapely dopředu zasílaly demonahrávky.

Organizátoři spolu se Středočeským krajem, jehož hejtmanka přezvala na soutěží záštitu, chtějí podpořit i mladé hudebníky například ze základních uměleckých škol.  „Letos poprvé mohou junioři hrát i neautorskou tvorbu. U mladých hudebníků je možnost otrkat se před publikem, které netvoří jen jejich rodiče, podstatná. Navíc setkání s dospělými hudebníky jim přidá na nedocenitelné motivaci, přinese nové zkušenosti,“ vysvětluje krajský radní pro oblast kultury a památkové péče Václav Švenda.

Všechna soutěžní kola Skutečné ligy se odehrají jako otevřené koncerty přístupné zdarma široké veřejnosti a s účastí porotců. Základní kola se uskuteční 28. května v Jílovém, 4. června v Hořovicích a 11. června v Kutné Hoře. „Na koncertech budou pořízeny videonahrávky z vystoupení jednotlivých skupin a zveřejněny na webových stránkách projektu i kraje, kde se navíc uskuteční online hlasování o nejoblíbenější kapelu veřejnosti,“ popisuje průběh soutěžního klání jeho ředitel. Finálové kolo se, stejně jako loni, uskuteční 19. listopadu v kladenském kulturním domě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz