Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Nadšenci už tento víkend sjedou a uklidí potok Loděnice, zvaný Kačák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční, lehce bláznivý, ale užitečnou akci zažije o nadcházejícím víkendu potok Loděnice, který místní nazývají Kačák. Nadšenci v režii družeckých dobrovolných hasičů sjedou či jinak překonají a vyčistí úsek mezi Družcem a Srbskem.

Článek

„Kde to půjde, pojedeme na lodi, jinde budeme brodit a čekají nás zřejmě i úseky, které budeme muset doslova přenášet,“ říká za organizátory jeden z autorů neotřelého nápadu František Sojka.

Lodě vyrazí v pátek 19. května po patnácté hodině z Družce, ve stejný den dorazí na koupaliště v Poteplí. V sobotu budou pokračovat do Churstenic a odpoledne v neděli by měly dorazit do kempu v Srbsku. „Na startu dostane každá loď pytel na odpadky a další bordel, který cestou nasbíráme,“ doplňuje František Sojka další rozměr akce Kačák 2023.

Po celou dobu budou mít vodáci zázemí v podobě vozu dobrovolných hasičů. Ti povezou kromě občerstvení nebo vody na umytí i veškeré tábornické potřeby účastníků, aby jejich lodě byly prázdné pro případné přenášení i nasbírané odpadky. Nadšenci budou mít i kvalitní zázemí na místech přenocování. Otázkou je pouze stav vody v potoce. Prozatím není splavnění příliš nakloněný, pomoci by mohly ohlášené srážky v polovině tohoto týdne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz