Hlavní obsah
Aktuální dění

Parkovací dům v Hostivici dostal zelenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest podlaží, 480 automobilů a bezmála půl miliardy korun. Takové jsou základní parametry nového parkovacího domu, který vybuduje kraj spolu s městem Hostivice v těsné blízkosti vlakového nádraží.

Článek

Ještě na konci roku smlouvu o spolupráci se Středočeským krajem schválili hostivičtí zastupitelé, dnes se k nim přidali jejich krajští kolegové. Hostivice se zavázaly, že pro parkovací dům darují pozemky a upraví územní plán. Kraj jako hlavní investor se zavázal, že zajistí zpracování předprojektové a projektové přípravy, zadání a provedení staveb, jakož i dohled nad projektovou přípravou, technický dozor, správu, provoz a údržbu nebo majetkoprávní vypořádání dotčených pozemků.

Naším dlouhodobým záměrem je dostat co nejvíce lidí z aut do prostředků hromadné dopravy. Této myšlence ale musíme jít naproti a nabídnout kvalitní a komfortní infrastrukturu. Parkoviště P+R, kde mohou lidé svůj vůz na celý den bezpečně a levně zaparkovat, tento cíl jednoznačně plní. Dům vyroste v těsné blízkosti železniční stanice Hostivice,“ řekl dnes středočeský radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký.

Nový parkovací dům navazuje na projekt modernizace rychlodráhy Kladno – Praha, kterou aktuálně realizuje Správa železnic na území Kladna. Stavbu parkovacího domu chce kraj zahájit souběžně se stavbou trati v  úseku Jeneč–Hostivice.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Hostivice

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz