Hlavní obsah
Aktuální dění

Pěší i cyklisté odhalí šest tras tradiční Družecké šlápoty už tuto sobotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Okolí Družce nabízí skutečný prožitek z přírody

Od deseti do padesáti kilometrů urazí účastníci již 31. ročníku tradičního pochodu v okolí Družce na Kladensku. Na trasy se mohou vydat po vlastních nebo na kolech, vyrazit musí do jedenácti hodin a vrátit se do šestnácti.

Článek

„Na každého čeká v cíli účastnický list a špekáček, zakoupit si mohou keramickou upomínku nebo absolventskou vizitku,“ říká družecký starosta Zdeněk Kofent. Startovné je dobrovolné.

Šlápota se koná vždy na přelomu května a června, jedinou výjimkou byla vynucená pauza kvůli covidové pandemii. Klub českých turistů spolu s Družeckými maminkami a Generací bez hranic připravily pro pěší nabídku tras v délce 10, 15, 16 a 19 kilometrů, cyklisté si mohou zvolit mezi variantami 25 a 50 kilometrů.

Kudy se turisté vydají není dopředu známé, po registraci se proto musí zorientovat v připravené mapě a vydat se správným směrem. Na trase ovšem nebude chybět oblíbená záchranná občerstvovací stanice, pro děti pro změnu pohádkové kontroly. Předpověď počasí slibuje slunečnou oblohu, ale ani případný déšť by na plánech organizátorů nic nezměnil. Družecká šlápota se koná za každého počasí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz