Hlavní obsah

Požár autovraků na Kladně likvidují dvě desítky hasičských jednotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hokův | Studio Fabrika

Desítky kilometrů daleko je viditelný požár v areálu kladenského kovošrotu poblíž Buštěhradu. Na místě je pět profesionálních a 15 jednotek dobrovolných hasičů. Při zásahu se zranili dva hasiči, na místo dorazila i záchranná zdravotnická služba.

Článek

„Prozatím jsme nevyhlásili varování pro obyvatele v okolí, na místo ale právě dorazila i chemická laboratoř a analyzuje vzorky,“ potvrdila přímo z místa požáru mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Svědci hovoří o zřetelně slyšitelných výbuších doprovázejících intenzivní požár.

Vraky hoří na ploše 50 × 30 metrů. Hasiči proto přímo na místě zajistili speciální čerpací stanici. Zásah začal ohlášením na tísňovou linku krátce před polednem. „Jedná se o dlouhotrvající zásah,“ doplnila Kereková. Hasiči proto budou v areálu kovošrotu mezi Buštěhradem a Kladnem minimálně do pozdních večerních hodin.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz