Hlavní obsah
Aktuální dění

Požár rodinného domu v Pcherách likvidovalo šest cisteren a další technika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: HZS Středočeského kraje

Jednotky hasičů nejen z Kladna a Slaného v neděli pozdě odpoledne likvidovali požár rodinného domu u bývalého dolu Theodor u Pcher na Kladensku. Za požár mohla manipulace s horkým popelem.

Článek

Škodu vyčíslil vyšetřovatel na pět milionů korun, uchránit se podařilo majetek za dva miliony korun. „Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotku z Kladna a dobrovolné jednotky obcí Brandýsek a Pchery, celkem se čtyřmi cisternami. Už zdáli byl vidět stoupající černý dým, proto byly vyslány ještě dvě cisterny a automobilový žebřík profesionálních hasičů ze Slaného,“ popsal sled událostí Tomáš Bakalář z Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje.

Hasiči na místě zjistili, že jde o požár patrového právě rekonstruovaného rodinného domu v plném rozsahu, který je v současné době v rekonstrukci. „Pro bezpečné ustavení automobilového žebříku nebyl u domu prostor, a proto byl odvolán zpět na základnu. Hasební zásah probíhal v dýchací technice pomocí čtyř vodních C proudů,“ doplnil Bakalář. Se zásobou náhradních lahví se vzduchem byl pro zasahující hasiče povolán ze slánské stanice protiplynový automobil.

Krátce po sedmnácté hodině se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu, vyhlásili jeho lokalizace. O hodinu později byl požár zcela zlikvidovaný. Na dohlídku na místě zůstávala místní dobrovolná jednotka Pchery. „Na konci dohlídky hasiči ještě jednou zkontrolovali požářiště pomocí termokamery. Vše bylo v pořádku, a tak dům předali majiteli s tím, že má nad požářištěm ještě dohlížet do 23.00 hodin,“ dodal Tomáš Bakalář. Při požáru ani v průběhu zásahu nebyl nikdo zraněn.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz