Hlavní obsah
Umění a zábava

Přelet nad kukaččím hnízdem v kladenském divadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Legendární a zásadní Přelet nad kukaččím hnízdem míří do Kladna. Tamní divadlo ho představí jako další letošní premiéru. Známý příběh i ze slavného Formanová filmu ovšem hledá svou vlastní cestu.

Článek

„Náš největší úkol je nepřenést film na jeviště, ale vytáhnout z příběhu esenci, která bude rezonovat s divákem. Je to o svobodě, o sebevědomí, o postavení se. Sám za sebe. Každý si v tom může najít spoustu různých, spoustu různých věcí. Kdo je blázen? Kdo má a kdo má psychický problém? Kdo je to v dnešní době blázen?“ říká režisér Adam Skala.

Zrod nového představení kladenského souboru je už od samého počátku nevšední cestou, a to nejen díky premiérovém angažování neotřelého režiséra. S komplikacemi mimo jiné v podobě zlomené ruky se musí potýkat představitel hlavní mužské role.

První diváci uvidí nový Přelet nad kukaččím hnízdem v sobotu 9. prosince. Do té doby ale mohou zavítat na další zajímavá představení kladenské profesionální scény, a to včetně programu Noci divadel už 18. listopadu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz