Hlavní obsah
Aktuální dění

Přeměna železnice Kladno–Ostrovec vstoupila do horké fáze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Kompletní rekonstrukce a elektrifikace železniční trati na území Kladna vstoupila do horké fáze. Poznali to cestující kvůli výluce vlaků, stavba je ovšem na řadě míst nepřehlédnutelná i z dalších důvodů.

Článek

„Zmizely koleje mezi Kladnem a Ostrovcem. Od 21. července už jezdí opět vlaky na Prahu,“ potvrdil vedoucí sekce společnosti Eurovia Jaroslav Bašta. S omezením musejí počítat nadále motoristé. Stavaři sice už otevřeli jeden ze dvou přejezdů, u Kožovy hory, intenzivně ale pracují na budoucích podjezdech nejen zde, ale především na spojnici od Velké Dobré, poblíž sportovního gymnázia.

„Máme hotovou samostatnou stavební jámu pro podjezd Petra Bezruče. V ulici Wolkerova směrem na Kožovu horu máme hotovou stavební jámu. Zde zůstane jenom zárodek mostu a čeká se na stavební povolení. Naopak na Petra Bezruče příští rok na jaře dojde k převádění provozu ze stávající komunikace k železničnímu přejezdu,“ doplnil Bašta. Zásadní je ale nyní dokončení horkovodu na Ostrovci kvůli blížící se topné sezoně.

Horkovod bude spuštěný před topnou sezónou do plného provozu. Současně stavaři pracují podél celé trati pod budoucími kolejemi. „Děláme přeložky veškerých inženýrských sítí a všechny umělé objekty. To znamená mosty, propustky, podchody,“ popisuje Jaroslav Bašta. Stavební práce jdou prozatím podle plánů. Ty zásadně neovlivnily ani nečekané nálezy jako například staré mohutné kanalizace.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz