Hlavní obsah
Aktuální dění

Skupinu zlodějů a travičů zvířat na Kladensku a Rakovnicku navzdory šířeným zprávám policie vylučuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádka modré dodávky měla podle řady obyvatel obcí na Rakovnicku a Kladensku tipovat a následně vykrádat domy. Navíc měla skupina umisťovat otrávené návnady domácím zvířatům. Středočeská policie ovšem tyto zprávy na sociálních sítích vyvrací.

Článek

V místech, kde mělo k působení pachatelů docházet v březnu evidují celkem pět případů vloupání do objektů, z toho ve dvou případech do neobydlených domů v Hradečně.

Policisté navíc na začátku týdne prověřovali posádku modré dodávky cizí národnosti v Novém Strašecí. Ti zde ale vyměňovali střešní kritinu, a to na základě smlouvy. „Od 1. do 29. března policisté z obvodního oddělení Nové Strašecí přijali celkem 3 oznámení o vloupání do objektů. Konkrétně se jedná o vloupání do dvou rodinných domů ve Mšeci, která byla oznámena 3. března. Následující den, tj. 4. března, policisté zaevidovali pokus vloupání do dílny v Rynholci. Poslední oznámený případ vloupání do domu je ze 12. března a k němu došlo v obci Lodenice,“ řekla mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová.

Na Kladensku v rámci příspěvků na sociálních sítích obyvatelé zmiňují Ledce, Hradečno a Tuchlovice. „Zde se v březnu policisté z obvodního oddělení Stochov zabývali dvěma případy vloupání do neobydlených domů, a to v obci Hradečno. První případ nám byl oznámen 8., druhý 13. března,“ doplnila Richterová. Současně apelujeme na všechny, aby v případě, že se o jakémkoliv protiprávním jednání dozví, kontaktovali přímo orgán činný v trestním řízení, tedy Policii ČR, která je kompetentní řešit, odhalovat a objasňovat přestupky a trestné činy a nešířili, případně nesdíleli smyšlené a neověřené příspěvky na sociálních sítích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz