Hlavní obsah
Umění a zábava

Špička jazzového piana a varhan Brian Charette a Otto Hejnic v kladenském Kuklíku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hokův | Studio Fabrika

Patří mezi vůbec nejlepší varhaníky a jazzové hráče na světě a vrací se do oblíbeného sálu na okraji Kladna. Brian Charette loni v září pokřtil jako součást Otto Hejnic Organism v legendárním Kuklíku CD Beringia, nyní se představí ve stejné sestavě.

Článek

Na bicí bude hrát Otto Hejnic, na saxofon Osian Roberts. Koncert je tuto středu, 31. května, od 20 hodin.

„Otto Hejnice není třeba domácímu publiku dlouze představovat, patří k vůbec nejlepším a nejvyhledávanějším českým bubeníkům. Osian Roberts vystudoval jazzový saxofon na Royal Academy of Music v Londýně. Aktuálně působí rozhlasovém orchestru Gustava Broma a v dalších uskupeních,“ říká pořadatel koncertu a duše jazzové scény na Kuklíku Jan Loněk.

Už zářijové vystoupení jazzového tria vyvolalo nadšené reakce. Středeční koncert je proto očekávanou hudební událostí tohoto jara nejen na kladenské hudební scéně. Komorní scéna na Kuklíku nabízí bezprostřední kontakt mezi muzikanty a publikem, což vytváří zajímavou až intimní atmosféru pro nadcházející Otto Hejnic Organism ft. Brian Charette

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz