Hlavní obsah
Umění a zábava

Stará dáma (Poldi) na unikátních fotkách v Paláci Lucerna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hokův

Život bez Poldovky je jako život po odchodu životního partnera. A právě tento pocit přibližuje nová výstava v pražské Lucerně. Představuje úzký výběr z dvou tisíců snímků Jiřího Hokůva, jak vznikly v unikátní projektu audiovizuálního studia Frabrika.

Článek

Dočasnou expozici ryze černobílých fotografií představil její autor a kladenský patriot v těchto dnech. Výstavu zahájila Dagmar Havlová a kurátor Miroslav Sanytrák.

Ptáte se mě, jaké je vlastně dnešní Kladno… bez Poldovky. Jediná odpověď, a omlouvám se předem za ni, mě napadá, že je to, jako když vám odejde životní partner.
Jiří Hokův

„Nejdříve vás přepadne smutek s trochou beznaděje, že stav je nenávratný. Potom si zvykáte na život singla. Většinou zhojí rány čas a život plyne dál. I v ovdovělém Kladně. Jenže v tomhle podivuhodném městě to ještě nějakou dobu potrvá,“ řekl při vernisáži fotograf Jiří Hokův. Reagoval na tak na častou otázku, jaké je Kladno bez své už zcela zaniklé ikony.

Výstavu Stará dáma (POLDI) je originálním a působivým pohledem na zaniklou slávu ocelářského gigantu na okraji Kladna. Původní haly se postupně mění v rozpadlá torza, řada z nich je už zcela srovnaná se zemí. Naopak některé části bývalé Poldi se probouzí k novému životu. Ten už ale nikdy nebude takový, jak na něj vzpomínají pamětníci. Právě jeho stopu zachytil projekt studia Fabrika a fotografa Jiřího Hokůva.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Huť Poldi

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz