Hlavní obsah

Strážníci na Kladně zasahovali proti muži s mačetou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Dramatické odpoledne zažili kladenští strážníci. Na tísňovou linku zavolala vystrašená žena, která se bála svého rozzuřeného syna. „Ten po příchodu z práce začal nadávat a z domu vyhazovat různé věci.“

Článek

Strážníci po příjezdu zjistili, že muž je na půdě,“ popsala začátek celého zásahu mluvčí kladenské městské policie Alena Purkytová.

Z půdy byly slyšet sprosté nadávky, křik a rány dopadajících věcí, které kolem sebe muž rozhazoval. „Když zjistil, že je v domě hlídka, začal strážníkům sprostě nadávat a z domu je vyhazovat. Matka na svého syna volala, aby přestal a sešel z půdy ke strážníkům. Jeho reakce všechny překvapila, místo aby sešel dolů, vylezl na střechu a posadil se na okap,“ říká Alena Purkytová. Akutně hrozilo, že muž spadne na zem. Matka opakovaně volala, aby společně se strážníky sešel na dvorek. Muž ovšem na její prosbu nedal, a ještě více se rozčílil.

Ze střechy se sice muž vrátil na půdu, zde ovšem popadl mačetu a rozběhl se proti strážníkům, kteří stáli na úzkých schodech k půdě. Hlídka, za níž běžel muž ohánějící se mačetou, z taktických důvodů seběhla na dvůr. „Tam agresora vyzvala jménem zákona a za pomoci hrozby namířenou služební střelnou zbraní, aby odhodil mačetu a lehl si na zem,“ přidává mluvčí strážníků. Namířených služebních zbraní se muž zalekl a mačetu odhodil.

Strážníci násilníka za pomoci donucovacích prostředků svedli na zem a nasadili mu pouta. Hlídka na místo přivolala Policii České republiky, která si muže, podezřelého ze spáchání trestného činu útoku na úřední osobu, převzala k dalšímu šetření.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz