Hlavní obsah
Aktuální dění

Středočeši znají nejlépe třídící obce v kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší výtěžnost ve sběru papíru, plastu, skla a kovů jsou základní kategorie, které rozhodují o obci s nejlépe fungujícím tříděním odpadu ve Středočeském kraji.

Článek

Klání „My třídíme nejlépe“ za rok 2022 už má své vítěze v jednotlivých kategoriích dle počtu obyvatel. Pro první tři Střdočeský kraj připravil finanční dary 60, 40 a 20 tisíc korun.

„Soutěž pořádá se společností EKO-KOM, jejím cílem je podpora třídění komunálního odpadu. Děkuji všem obyvatelům kraje za to, že třídí odpad, a vítězným obcím blahopřeji,“ uvedla dnes radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Jana Skopalíková. Kromě základních kritérií mohly obce získat prémiové body například za sběr nápojového kartonu, dostupnost sběrné sítě nebo za omezení směsného komunálního odpadu pod 200 kilogramů na obyvatele a rok.

Do soutěže se nemůže na dva roky zapojit obec, která se dva roky po sobě umístila na jedné z předních příček. Obce se do soutěže nemusely hlásit, pořádající společnost je zapojila automaticky.

Výsledky za rok 2022

Do 299 obyvatel

1. místo Obec Samopše

2. místo Obec Třebsko

3. místo Obec Bukovany

300-999 obyvatel

1. místo Obec Kondrac

2. místo Obec Horní Bezděkov

3. místo Obec Klučenice

1000–2999 obyvatel

1. místo Obec Sulice

2. místo Obec Lety

3. místo Obec Drahelčice

nad 3000 obyvatel

1. místo Obec Chýně

2. místo Město Mníšek pod Brdy

3. místo Město Hostivice

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz