Hlavní obsah

Středočeská záchranka se připravuje na kyberútoky, investuje bezmála 90 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stále rostoucí počet kyberútoků reaguje i vedení středočeské záchranky spolu a samotného kraje. Jeho radní dnes schválili projekt za 88 milionů korun, s jeho financováním by měl pomoci Integrovaný regionální operační program.

Článek

Mezi podporované aktivity patří mimo jiné i podpora zabezpečení kritické informační infrastruktury, vybraných informačních systémů či komunikačních systémů.

Zejména v této době však nelze opomíjet hrozbu kybernetického útoku, který by v případě jeho uskutečnění na systém zdravotnické záchranné služby měl nedozírné následky v podobě ohrožení lidských životů
Pavek Pavlík, náměstek středočeské hejtmanky

„Neustále pracujeme na tom, aby středočeská záchranka měla co nejmodernější techniku a vybavení. Každoročně podporujeme nákup nových sanitek, investujeme do lepších přístrojů nebo vybavení výjezdových základen. Zejména v této době však nelze opomíjet hrozbu kybernetického útoku, který by v případě jeho uskutečnění na systém zdravotnické záchranné služby měl nedozírné následky v podobě ohrožení lidských životů,“ uvedl náměstek pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík. Výzva v rámci programu IROP je vyhlášená od loňského srpna, nyní je ve fázi hodnocení jednotlivých žádostí.

Lepší kybernetické zabezpečení středočeské záchranky by mělo být hotové do konce příštího roku. I proto je projekt rozdělený do třech částí od zajištění administrace a realizace projektu včetně projektového řízení přes přípravu projektové dokumentace, zajištění zadávacích a výběrových řízení. Projekt završí samotná dodávka a implementace nových technologií.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz