Hlavní obsah

Tragické předjíždění na Rakovnicku – kriminalisté šetří i oprávněnost řidičského oprávnění viníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt dvaatřicetileté maminky tříletého syna je tragický následek hazardního předjíždění na plné čáře u Kněževsi na Rakovnicku. Od nehody uplynul týden a je zřejmé, že policisté nevyšetřují jen samotnou kolizi, ale i další okolnosti případu

Článek

„Při své činnosti využíváme oficiální databáze a informační systémy, z nichž může například zjistit, zda je nebo není osoba držitelem řidičského oprávnění, nikoliv jakým způsobem jej kdo nabyl. V této souvislosti jsme zaevidovali z moci úřední informace občanů a prověřujeme okolnosti vydání řidičského oprávnění,“ potvrdila mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Chování šestadvacetiletého řidiče, který předjížděl nákladní vůz a nezvládl se zařadit zpět do svého pruhu, zřejmě nebylo osudný den pro něj mimořádné. Na sociálních sítích jsou jeho videa ukazující rychlou jízdu, další řidiči hovoří o tom, že hazardní jízda u něj byla takřka na denním pořádku.

V této souvislosti jsme zaevidovali z moci úřední informace občanů a prověřujeme okolnosti vydání řidičského oprávnění
Vlasta Suchánková, mluvčí PČR

Ve středu 8. března ovšem měla tragické následky. „Rozhodně nechci a nebudu spekulovat o možných trestných činech či postizích, věc je v prověřování. Vše musí být podloženo právě znaleckými posudky. Teprve poté může být ve věci, a to ať už jakékoliv, v níž vedeme vyšetřování, učiněno meritorní rozhodnutí,“ reagovala policejní mluvčí na dotaz, zda stále platí verze dopravní nehody. „K dopravní nehodě došlo pravděpodobně tak, že šestadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel z Kněževsi na Rakovník, kde začal předjíždět před ním jedoucí nákladní soupravu. Při předjíždění se poté čelně střetl s protijdoucím vozidlem Seat, které řídila dvaatřicetiletá žena,“ popsala sled událostí mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Policisté v souvislosti s nehodou u Kněževsi nepřipravují mimořádnou dopravní akci, která by se zaměřila na hazardní styl jízdy. „Nepřipravujeme dopravně-bezpečnostní akce ad hoc, tedy nečekáme, až dojde k nějaké fatální nehodě, ale dohled nad silničním provozem provádíme jednak v rámci běžného výkonu služby a dopravně bezpečnostní akce realizujeme průběžně několikrát měsíčně,“ doplnila Suchánková. Akce připravují policisté nejen na okresní, ale i krajské a republikové úrovni.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz