Hlavní obsah
Aktuální dění

Třetí stupeň poplachu a zásah 22 jednotek si vyžádal požár v Kladně-Dubí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: HZS Středočeského kraje

Mimořádné nasazení požárních jednotek si vynutil obří požár uskladněného dřeva na okraji Kladna. Ve čtvrti Dubí zasahuje 106 profesionálních a dobrovolných hasičů, včetně jednotky z Jihlavy.

Článek

Požár vypuknul krátce před čtvrtou hodinou ráno. Velitel zásahu po chvíli zvýšil poplachový stupeň ze druhého na třetí. Aktuálně je požár sice lokalizovaný, zasáhl ale tři čtvrtiny z celkových 38 tisíc metrů krychlových dřeva. „Nikdo nebyl zraněn, na místě zasahuje 106 hasičů z 22 jednotek. Na místo jsme povolali i kolegy z Jihlavy, kteří pomáhají rozebírat nezasaženou část uskladněného dřeva,“ popsala stav požáru mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Pro obyvatele v okolí neplatí žádná mimořádná opatření. „Není to nutné, vzhledem k silnému větru a k tomu, že se jedná o biologický materiál,“ doplnila Kereková. Likvidace požáru ale bude trvat ještě desítky hodin, nejméně do nedělního večera nebo pondělního rána. Hasiči se kromě samotného požáru dřeva soustředí na ochranu přilehlé budovy, ale také okolostojící nákladní automobily. Proč k požáru došlo prozatím hasiči neurčili, předběžná škoda je 60 milionů korun.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz