Hlavní obsah
Aktuální dění

Tribuna na kladenském SK jde k zemi, po ní i ikonický lesní hotel La Park

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hokův, Studio fabrika

Hned dvě demolice letos na podzim realizuje kladenská radnice. Nejprve demontuje menší tribunu v areálu SK Kladno, ještě do konce roku půjde k zemi bývalá ikona lesoparku u Sletiště, hotel La Park.

Článek

Důvodem je technický stav obou staveb. Tribuna přiléhající k areálu zimního stadionu se rozpadala doslova pod rukama. Nebezpečí pro okolí byly odlétající plechy, které sloužily jako střecha pro diváky. Tribuna byla dlouhodobě uzavřená, nyní město, jako majitel areálu, přistoupilo k její demolici.

Hotel La Park je ve velmi špatném stavu dlouhou dobu. Město zcela zchátralý objekt koupilo prostřednictvím městské společnosti TEPO za 30 milionů korun v roce 2022. Platbu za něj rozdělilo do dvou splátek, první do června tohoto roku a druhou ve výši 14,95 milionu korun do června 2024.

Za demolici La Parku uhradí kladenská radnice 6,8 milionu korun. Odstranění stavby začne každým dnem. Provede ho na základě právě zveřejněné smlouvy společnost Artea, a to ještě před letošními Vánocemi. Největší položkou pro realizaci demolice bude přesun suti, který se podílí na vysoutěžené částce více než polovinou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz