Hlavní obsah
Aktuální dění

Ve středních Čechách začal platit zákaz ohňů ale i vjezdů aut na polní a lesní cesty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: HZS Středočeského kraje

Mimořádné nařízení dnes vydali pro celé území kraje středočeští hasiči. Reagovali tak na výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje.

Článek

„Nařízení je platné od páteční dvanácté hodiny do odvolání,“ uvedl na vedoucí oddělení zjišťování příčin požárů středočeských hasičů Libor Pospíšil.

Kromě zakládání ohňů a pálení nesmí lidé ve středních Čecháh používat zábavnou pyrotechniku, vypouštět lampiony štěstí, ale i používat vodu určenou k hašení pro jiné účely. Stejné nařízení zakazuje rovněž provoz parních lokomotiv, nebo vjezd motorových vozidel na polní a lesní cesty. „Je zakázáno zastavení motorových vozidel na místech, kde by se spodní část vozidla mohla dostat do styku s lehce vznětlivými materiály, např. suchou trávou, slámou, strništěm, podrostem, listím, rozlitým palivem apod.,“ dále uvádí dnes vydané nařízení.

Vydané nařízení platí bez výjimky pro celý Středočeský kraj. Pokud by se někdo rozhodl porušit některý z jeho bodů, hrozí mu postih v souladu s platnou legislativou. Podobné nařízení platilo například loni na konci března, kdy hejtmanství vyhlásilo období sucha. Tehdy jen za březen museli hasiči vyjet ke 143 požárům suché trávy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz