Hlavní obsah

Venkovské prodejny ve středních Čechách dostanou 4 miliony korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provoz malých vesnických obchodů dnes podpořilo vedení Středočeského kraje. Dotaci dostane 53 žadatelů, původně to mělo být o více než polovinu méně.

Článek

„I přes původní záměr podpořit zejména prodejny v hospodářsky a sociálně ohrožených územích, budou uspokojeny i další žádosti, které kraj v rámci dotačního programu obdržel. Téměř 1,8 milionu korun je určeno na 24 žádostí prodejen z ohrožených území, dalších 2,2 milionu korun poputuje na 29 žádostí do těchto území nezařazených,“ potvrdil mluvčí Středočeského kraje David Šíma.

Hejtmanství rozdělí celou částku, kterou získal z programu ministerstva průmyslu a obchodu na podporu malých prodejen na venkově Obchůdek 2021+. „Konkrétní částka podpory dosahuje v průměru 75 tisíc korun na prodejnu, což je zcela jistě dle našeho názoru efektivní pomocí, a to zejména s ohledem na ceny energií, které se dotkly téměř všech,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast financí a dotací Michael Kašpar. Kraj je podle jeho slov nad rámec alokace připravený ze rozpočtu podpořit také další žadatele, aby uspokojil veškeré došlé žádosti.

Cílem programu pro venkovské prodejny je snížit provozní náklady maloobchodních prodejen prostřednictvím dotace, kdy maximální dotace ze státního rozpočtu pro kraj činí 4 miliony korun.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz