Hlavní obsah
Cestování

Začal historicky první sjezd potoku Loděnice, zvaného Kačák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Historicky první, trochu bláznivý, ale současně i v přírodě prospěšný sjezd potoku Loděnice zvaného Kačák zahájili nadšenci z Družce. Odhodlání jasné. Z této obce až do Srbska na Berounsku chtějí dorazit za necelé tři dny.

Článek

„Všechno jde, když se chce, čapnem, potáhneme po břehu. My jsme družecký. My jsme zocelení,“ řekl těsně před vyplutím jeden z autorů nápadů a hlavní organizátor akce Kačák 2023 František Sojka.

Přípravy na samotnou plavbu či místy túru trvaly několik týdnů. Na začátku bylo odhodlání všech ještě velké. „No ale pak se blíží datum odjezdu A lidi už se začínají bát, že budou muset tlačit, že je v potoce bahno a nebude voda,“ popisuje František Sojka. Vody skutečně není letos moc. Přesto se ale skupina nadšenců na Kačák vydala, cestou navíc chce tento potok i vyčistit.

První kilometry platby, či spíše pěšího putování potokem vůbec nebyly jednoduché, ale nikdo cestu potokem Loděnice nevzdal. Ostatně pomáhala i řada povzbuzujících na březích okolo Kačáku. Je proto dost pravděpodobné, že se právě dnes zahájila zcela nová vodácká tradice.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz