Hlavní obsah
Sport

Začíná florbalový infarktový víkend – Kladno hraje o vše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hokův | Studio Fabrika

O vítězství v první lize a přímý postup do Superligy budou už od pátku opět bojovat kladenští Kanonýři. V semifinále se jim podařila série tří vítězných zápasů. Stejný zvrat potřebují dokázat i ve finále.

Článek

Po prvních dvou zápasech totiž s pražskými Butchis prohrávají 0:2. „Úplně jsme vypadli, jako bychom ani nechtěli hrát florbal, báli jsme se dělat rozdílově věci a Butchis z naší hry těžili,“ řekl po utkání hráč kladenského áčka Tomáš Chroust.

„Na druhou stranu jsme ve 12 lidech zvládli odehrát celý zápas, a ještě v závěru tlačit. Pokud budou kluci nabuzení, máme jednoznačně šanci vyhrát a sérii zvrátit,“ hodnotil první dva finálové zápasy nehrající člen týmu a juniorský mistr světa Matyáš Bachmaier. Kanonýři čas mezi utkáními trávili především relaxací a tréninkem. „Je to jenom hra a je to čistě o nás,“ doplnil trenér Dušan Přívara. Současně připustil, že v posledním zápase nechal své nervy na pochodu, což se nyní v domácím prostředí změní.

Zásadní pro hráče a jejich styl hry budou fanoušci. Už předchozí zápasy dokázaly, že kladenští diváci o sobě dávají vědět a díky velmi dobré návštěvnosti tvoří jedinečnou kulisu. To nyní mohou potvrdit v pátek od 18 hodin v kladenské hale BIOS. Kanonýři věří ve výhru a prodloužení série minimálně do sobotního zápasu ve stejný čas na stejném místě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz