Hlavní obsah
Satira

Jsou „ajťáci“ skutečně tak dobří milenci, jak se o nich píše v knize knih?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Veselý letní fejeton. Nic pro škarohlídy.

Článek

K jádru - jsou „ajťáci“ skutečně tak dobří milenci, jak se o nich píše v Bibli?

Ano, čtete správně. Už v knize Genesis, kapitola první, verš „CTRL+ALT+DEL“, se jasně píše: „Budiž ajťák, a ajťák byl dobrý.“ A když už to stojí v Bibli, tak to přece musí být pravda! Ale pojďme si to trochu rozebrat, protože ajťáci, ti nejsou jen tak nějaká parta kluků s brýlemi, co si hrají s klávesnicí a myší.

Představme si na chvíli klasického ajťáka. Sedí v koutě, nenápadně si mumlá něco o Linuxu, přitom znuděně resetuje router a ve volném čase zachraňuje svět před viry. Ano, to je ten hrdina, kterého chcete mít po svém boku – nebo v posteli?

Nicméně to už se dostáváme k jádru věci. Jsou tito technologičtí kouzelníci opravdu tak dobří milenci, jak se povídá (resp. píše) na ženských webech?

V první řadě, ajťáci mají neuvěřitelnou trpělivost. A to je v posteli základ!

Když vám už po dvacáté přestane fungovat tiskárna a vy byste ji nejradši vyhodili z okna, ajťák se usměje, nasadí brýle a řekne: „Neboj, to zvládneme.“

A teď si představte tu trpělivost přenesenou do… intimnějších situací. Žádné uspěchané pohyby nebo nešikovné pokusy. Ajťák pečlivě analyzuje situaci, zvažuje všechny proměnné, než se pustí do akce. A co si budeme povídat, když někdo umí optimalizovat software, určitě najde optimální cestu i k vašemu srdci – a nejen k němu.

Dále je třeba zmínit jejich pozornost k detailům. Ajťáci jsou zvyklí hledat chyby ve stovkách řádků kódu, takže si určitě všimnou i té nejmenší změny nálady, pohledu nebo náznaku touhy. „Miláčku, dnes vypadáš nějak… aktualizovaně,“ pronese a vy hned víte, že to myslí vážně.

Ergo kladívko, ajťák má cit pro to, co funguje, a když se něco rozbije, dokáže to napravit rychleji, než byste řekli „Kreveta zavirovaná“.

Improvizace

A pak tu máme jejich schopnost improvizace. Pokud jste někdy viděli ajťáka při práci, víte, že se nic neděje podle plánu. Ať už je to nečekaná chyba v systému nebo server, který odmítá poslouchat, ajťáci vždycky najdou řešení. A tak se možná stane, že když se něco v posteli zvrtne, ajťák v klidu řekne: „Neboj, mám záložní plán.“

A co je lepšího než milenec, který je připraven na všechny eventuality, včetně těch, které jste ani netušili, že by mohly nastat?

Nakonec je třeba zmínit jejich neuvěřitelnou lásku ke gadgetům. Když máte po boku ajťáka, můžete se spolehnout, že se vám nikdy nebudou dít nudné věci. Vrchol technologie vám bude k dispozici, od chytrých postelí, které sledují váš spánek, až po osvětlovací systémy, které ladí atmosféru podle nálady. Možná dokonce přijdete na to, že i ve vašem vztahu existuje „update“, který vás posune na další úroveň.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz