Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Příběhy lásky z Moravy. Manžel a jednorázové nevěry: Lékař Standa si něco dokazuje?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Sladkobolné příběhy lásky z Moravy a Slezska.

Článek

Standa, 39letý lékař, vede zdánlivě spořádaný rodinný život. Jenže občas cítí potřebu „zpestřit si život“ – s milenkami. Sestřičkami, lékařkami, pacientkami, ale i obyčejnými „civilistkami“.

Není do nich zamilovaný, spíš si tím potvrzuje svou atraktivitu a mužství. Každá z těchto „akcí“ má jednorázový charakter, a tak se Standa vždy snaží své nevěry pečlivě ukrýt. Pokud jeho manželka Jarmilka na něco přijde, zatvrzele mlčí. Proč by také přiznával? Pro Standu to není o citech, je to spíše sport – ale jak dlouho může trvat, než se hra obrátí proti němu?

Standova snaha utajit své úlety je jako skrývání prázdných krabiček od čokolády – dokud je nikdo nenajde, není problém. Ale časem se drobky objeví, a byť sebemenší stopa začne manželce vrtat hlavou. Co to bylo za pozdní směnu?

Proč znovu ta „práce přes čas“? A kdo mu psal ty zprávy, které si tak pečlivě schovává?

Standa ví, že tohle není o lásce, ale o jeho vlastním egu. Každá nová žena mu dává pocit, že je stále mladý, žádoucí, na vrcholu svých sil.

MUDr. Standa si žije ve světě, kde nevěra není o zradě, ale o dobrodružství, které přináší špetku vzrušení do všedního dne.

Jenže ten den, kdy se všechno provalí, se blíží. Možná manželka jednou nevydrží hrát Standovu hru na slepou porodní bábu a ztracené ponožky už nebudou jeho jediný problém.

Jak se říká, co oči nevidí, srdce nebolí – ale když srdce uhodne, co oči vidět nechtěly, bolí to o to víc.

A tak Standa pokračuje ve svém životním stylu, kde nevěry nejsou o citech, ale o „důkazu“, že je stále mužem na vrcholu. Přesně jako s dětinským přesvědčením, že pokud se to neřekne nahlas, nestalo se to. Jenže každá lež má svou trvanlivost, a i Standovy drobné zrady jednou vyjdou najevo.

Možná to bude zpráva, možná stopy parfému, možná náhodné setkání ve městě.

Co ale bude dál? Může se stát, že jeho žena, která zatím mlčky trpí, jednoho dne přestane mít chuť hrát hru „nevidím, neslyším“. Její tiché pochybnosti a narůstající nedůvěra mohou nabrat na síle jako příliv, který neustále obrušuje pobřeží – až nakonec nezůstane nic, co by odolalo.

Zatímco primář Standa si stále namlouvá, že tyhle jednorázové úlety nemají žádný vliv na jejich manželství, ve skutečnosti už mezi nimi dávno vyrostla neviditelná stěna. Stěna z malých lží, výmluv a pohledů, které se vyhýbají očím toho druhého.

Někde hluboko ví, že riskuje všechno. A možná ho jednou tohle „nevinné“ zpestření života dostihne. V takovém případě zjistí, že zábava, kterou si po léta užíval, má svou cenu – a může být vyšší, než si kdy dokázal představit.

Jak tohle celé skončí?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz