Hlavní obsah
Názory a úvahy

Šichtařová a Pikora hazardují se svou dobrou pověstí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Známí ekonomové Markéta Šichtařová a Vladimír Pikora, dlouholetí partneři a rodiče sedmi (sic!) dětí, jsou nyní zapojeni do velmi vypjatého a veřejného konfliktu.

Článek

Jejich rozchod, který následoval krátce po narození jejich posledního dítěte, vyústil v ostré obvinění a vzájemná nařčení, která se dostala na titulní stránky médií.

Šichtařová v rozhovoru pro server iDnes.cz tvrdila, že byla dlouhodobě vystavena domácímu násilí, jak fyzickému, tak psychickému, a že se to týkalo i jejich dětí. Popsala řadu děsivých incidentů, včetně ponižujících rituálů spojených s obsesivní kontrolou čistoty a násilných výbuchů, kdy podle ní Pikora například hodil sklenicí po jejich dceři, což vedlo k jejímu zranění.

Pikora vše odmítá

Pikora tato obvinění odmítá a považuje je za součást kampaně, kterou má jeho bývalá partnerka vést v rámci své kandidatury do Senátu.

Podle něj si Šichtařová během vztahu našla milence a nyní ho chce zničit jak osobně, tak finančně.

Tvrdí, že ho dokonce zbavila majetku, zamezila mu přístup k dětem a nyní využívá soudní spory k šíření nepravdivých informací.

Celý spor se stal veřejným i kvůli jejich mediální známosti a politickým ambicím Šichtařové, což z případu dělá nejen rodinnou, ale i společenskou záležitost. Očekává se, že konflikt bude pokračovat soudní cestou.

Osobně pokládám za krajně nešťastné, když rodiče sedmi dětí perou své špinavé prádlo na veřejnosti. Chudáci jejich děti. Naprosto nevhodné chování.

Nezbývá než apelovat na české mediální ekonomické celebrity, aby se polepšily a netahaly své intimnosti na veřejnost. Opravdu nemusíme vědět všechno.

Tahle bitva nemůže mít vítězů, jen poražených.

Polepšete se!

Prameny:

https://www.expres.cz/zpravy/marketa-sichtarova-rodina-deti-ekonomka.A240825_195550_dx-zpravy_bk

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/793338/ekonomka-sichtarova-o-uteku-od-partnera-rany-pesti-skrceni-dcery-dekontaminace.html

https://cnn.iprima.cz/zpoved-sichtarove-o-domacim-nasili-se-sedmi-detmi-jsem-utekla-nejhorsi-byly-situace-s-nozem-445955

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz