Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Když kvetou Krušné hory

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mgr. Kateřina Wernerová - se souhlasem autorky

Jste stále v práci, v jednom kole a cítíte se unaveni až… až moc… Sedněte do auta nebo na autobus a kdo bydlíte blíže, tak na kolo, a jeďte do Krušných hor. Vydejte se pokochat letní krásou.

Článek

Proč vlastně někam chodit a kochat se květinami? Prostě jen tak. Bez důvodu a bez cíle. Vypněte svůj pracovně mozkový proces v hlavě a sledujte krásu detailu. Můžete se dívat zprava zleva, tedy z české a německé strany a cestou se třeba někde občerstvit. Nebo ne, vezměte si občerstvení s sebou a zkuste jen tak sedět v trávě a na nic nemyslet, brouzdat se rozkvetlou loukou a odpočívat. Ujdete nějaký ten metr, možná i kilometr a kolem to ticho a klid a žádný shon. Relaxace.

Foto: Mgr. Kateřina Wernerová - se souhlasem autorky

krásné výhledy v horské krajině

Krušné hory už nejsou jen krušné.

Krušné hory jsou tak trochu neobjevené. V hledáčku turistů jsou většinou nejdříve Krkonoše. Není divu. V Krušných horách bývalo krušno. Ona se tam krušila ruda, bylo tam také zakázané pásmo, ale to už je dost dlouho. Památníky na tuto dobu jsou v současném světě instalovány, aby se nezapomnělo. A městečka jsou hezčí a méně hezká. Menší i větší. Najdete zde i rozhledny a hodně krásných turistických cest. Kdo nerad stoupá do kopce, choďte prostě po vrstevnicích, hezky pěkně shora dolů a všude vás bude obklopovat krásná příroda. Ano, už je zase krásná. Zničené lesy z doby, kdy byla nedaleko chemička, jsou naštěstí už zase ve skvělé kondici.

Foto: Mgr. Kateřina Wernerová - se souhlasem autorky

detail přírodní krásy

Krušné hory, to není jen lyžování v zimě a turistika s bydlením v apartmánech a hotelech. Krušné hory jsou krásné, choďte mimo hlavní turistické cesty, aby jste měli svůj klid na dobíjení energie v přírodě. Cestiček je v horách značeno mnoho a některé jsou bohužel příliš přeplněné turisty. Sedněte si někde chvíli na louku. Sedět v trávě a pozorovat nádherná údolí, není lepší druh odpočinku. A pokud nemůžete vyrazit do hor v nejbližší době, přikládám několik fotografií. Ať máte alespoň malou ochutnávku z letní krásy hor.

Foto: Mgr. Kateřina Wernerová - se souhlasem autorky

celý lán kopretin

Udělejte taky něco pro sebe a svůj maximální relax. Prostě jen tak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz