Hlavní obsah
Zdraví

Který doktor vám má vlastně napsat žádost o lázně? Nějak se v tom nevyznám

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels

Lázeňský pobyt je velmi příjemný a zdraví podporující. Který doktor má vyplnit žádost o lázně pro vás? Někdy je to skutečně záludná otázka.

Článek

Podle nového nařízení, či zákona, může lázně napsat odborný doktor, anebo praktický doktor. Dobře, potud je informace poměrně jasná. Jste u odborníka a potřebujete od něj doporučení na lázeňský pobyt. Stačí i jednoduchá věta: Doporučuji lázeňský pobyt. To většinou odborný doktor napíše do zprávy a dostane se vám ponaučení, že žádost o lázně s vámi vyplní váš praktik. Jdete tedy se zprávou za svým praktikem. A tady leckdy začíná ping – pong. Leckterá sestra před ordinací doktora už ví nejlépe, že lázně vám napíše odborník. Vy se ovšem nedáte odbýt a probojujete se ke svému praktikovi. Ten vám buď lázně skutečně napíše, doufejme že ve většině případů to pro něj nebude problém. Nebo…. „Jděte si za odborným lékařem, to mají psát oni,“ praví váš praktik. Vy jste ovšem vyzbrojeni informací z odborné ordinace: „Lázně vám napíše praktik, to mají psát oni.“

Ping – pong. Ping – pong.

Sedíte a říkáte si: „Kdo jsou vlastně ti oni?“ Otevíráte chytrý telefon na internetové stránce: Kdo předepisuje lázně. A čtete, že lázně může předepsat i odborník. Viz nové uspořádání, nařízení, či co. Může tedy znamená, že může, ale váš praktik vám tvrdí, že vlastně musí. Praktik by s tím měl asi moc práce. Tak nevíte, ten ne, ten taky ne, kdo jsou ti oni taky nevíte. Ping – pong.

Pokud se nedáte odradit, dostanete od praktika 2 /slovy: dva/ vyplněné formuláře. Píše se dvojmo, vlastně vyplní jeden formulář a udělá kopii. Přiloží zprávy od odborníka a tradáááá na pojišťovnu. Pak už jen čekat, jak dopadne vyjádření pojišťovny a můžete balit kufry.

A tohle je celé. Když to zvládnete, doléčíte si své neduhy a naberete síly. Možná by bylo dobré vynechat ten ping – pong mezi lékaři. O lázně totiž žádají pacienti, kteří prošli nějakou náročnou léčbou. Často jsou velmi unavení a tento přístup jim opravdu nepomáhá.

Díky všem doktorům, kteří to vědí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz