Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jsme přece lidi…

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels/Polina Zimmerman

Už hodně dlouho jsem nečetla něco tak odporného a arogantního. A že se tady člověk dozví leccos.

Článek

Už dříve jsem se podivovala nad některými názory této autorky, ale tentokrát překročila hranici. Ukázala, že respekt k druhým je pro ni sprosté slovo a přesně odpovídá bonmotu mojí babičky „navrch huj a uvnitř fuj“. Jen doufám, že namyšlenost, arogance a pohrdání druhými je v této zemi stále v menšině, protože je to velmi smutný pohled.

Proč jsou lidé tak pitomí, že bydlí na malém městě, nebo na vesnici, když tu je Praha, Brno a Plzeň? No nejspíš proto, že náklady na bydlení v těchto městech jsou podstatně vyšší a každý nebere královský plat, aby mohl platit předražený podnájem, nebo si byt rovnou koupit. Zvlášť, když na tom malém městě, nebo vesnici má vlastní bydlení. Nejspíš vás napadne, že to svoje mají pronajmout a budou mít na podnájem. Tak na to odpovím rovnou - na malém městě není o pronájmy nijaký extrémní zájem, navíc i ty pronájmy jsou finančně úplně někde jinde, než ve velkém městě. Pronájem bytu v Praze je od dvaceti tisíc výše, u nás je to kolem pěti tisíc. Obojí bez energií. Vy nejspíš máte milióny na účtu, Ziro, že si vůbec dovolíte dávat podobně hloupé královské rady.

No a protože v místě bydliště často nebývá žádná průmyslová zóna, ani jiné možnosti zaměstnání, lidi musí chtě nechtě dojíždět, což se často pojí s časným vstáváním. Jezdím do práce prvním ranním vlakem a představte si, že je totálně narvaný a ta Plzeň, kterou tak dobře znáte, už po páté hodině ranní plná lidí. Asi to nebude tak neobvyklé, co? Ve stejnou dobu v Praze nepotkáte živáčka, ale to je dáno tím, že Praha je téměř výhradně „kancelářská“, zatímco Plzeň je průmyslová.

Nazývání výrobních podniků montovnami mě doslova zvedá ze židle. Jsme výrobní podnik, VYRÁBÍME a nemáme ani jeden montážní pás. No představte si to! A právě v Plzni je takových firem většina a výroba holt jede od šesti. A ohrnování svého panského nosu nad svářeči, navíječi, obsluhou CNC strojů a dalšími specializovanými dělnickými profesemi je primitivní a nesvědčí ani o vysoké inteligenci, ani o přítomnosti morálky. Tito lidé mají výuční list a schopnosti, o kterých vy si můžete akorát nechat zdát po proflámované noci. Nejsou to žádní nýmandi bez vzdělání. A představte si, že ani nejsem dělnice, ale výroba potřebuje i „kancelářské“ profese, které by ale akorát práci brzdily, kdyby si chodily na osmou, devátou, až se do růžova vyspinkají. Jestli máte s podobnou pracovní dobou problém a nehodláte respektovat druhé, změňte to. Evidentně jste génius, nadřazený všemu tomu póvlu okolo, tak to jistě zvládnete. Američtí, britští nebo třeba korejští majitelé firem vás jistě nadšeně poslechnou.

Ziro, možná by neškodilo vystoupit ze své sociální bubliny a trochu se dovzdělat. Možná byste zjistila, že jsou mezi námi i lidé, kteří sice nemají hlavu na školu, ale jsou manuálně zruční, a i když nosili čtyřky z diktátu a neuměli si spočítat integrál nebo derivaci, nejsou žádní neandrtálci. Nejspíš mají i daleko vyšší lidskou hodnotu než vy. A to, že někdo pracuje manuálně neznamená, že je méněcenný a ani že je to úplně jeho volba. Nebo si vážně myslíte, že když je někdo unavený z fyzické práce v továrně, může se rozhodnout a jít dělat třeba doktora? Dost hloupá představa, co? A ještě taková perlička - v kolik si myslíte, že chodí do práce kurýři (nejen) PPL? A opravdu si myslíte, že je toto povolání tak "nenamáhavé"? Zkuste celý den tahat balíky a večer si povíme, jak nenamáhavé to je!

Závěr bych chtěla přece jen trochu odlehčit a vyjádřit se k vaší posedlosti sekáči a značkovou módou, kterou v nich údajně kupujete za pár drobných, jak s nadšením popisujete již v několika článcích. Pár sekáčů jsem (jen kvůli vám) prošla a docela jsem se pobavila. Nikdy jsem vás nepotkala, tak netuším, jaký módní styl razíte. Ale buďto máte v sekáčích dobré známé nebo máte neuvěřitelné štěstí anebo razíte styl „homelessák“. To, co jsem tam objevila, bych neoblékla ani na úklid sklepa. Obnošené vytahané hadry, móda roku raz dva… A to i v těch online, na které odkazujete. Přece jen dám přednost Primarku, nebo C&A. Ale lovu zdar.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám