Hlavní obsah

Miláčku, chodíš za jinou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Miláčku, chodíš za jinou?

Znáte ten nepříjemný pocit, když se ve vašem vztahu objeví stín pochybností? Začnete si všímat drobných změn v chování partnera, tajných schůzek a záhadných zpráv v jeho telefonu.

Článek

Myšlenka, že by vám mohl partner, ale i partnerka zahýbat, se vkrádá do vašich myšlenek a ztrpčuje vám život. Znepříjemňuje vám každý všední den. Jako by se blížila mračna i ve slunečném počasí. V tomto článku vám představíme příběh Pavly, která se s touto znepokojivou otázkou a myšlenkou musela potýkat.

Pavla a Tomáš byli svoji už pět let. Vždycky si myslela, že mají šťastný a harmonický vztah. Tomáš byl milující a pozorný, a Pavla si ho nemohla vynachválit. Ale pak se všechno změnilo. Tomáš začal chodit později z práce, trávil více času se svými „kamarády“ a jeho telefon se stal nedotknutelnou zónou. Pavla si všimla i změny v jeho chování k ní. Byl chladnější, odtažitější a méně vnímavý k jejím potřebám.

Pavla se začala trápit a podezřívat ho z nevěry. Snažila se s ním o tom mluvit, ale on vždycky všechno popřel a obvinil ji z žárlivosti. Pochybnosti ji ale stále více sžíraly a ona se rozhodla, že zjistí pravdu. Tajně se mu podívala do telefonu a našla tam zprávy od jiné ženy. Byly plné láskyplných slov a slibů, fotky v sexy oblečení a další intimní textové zprávy, které si vyměňovali. Byly to důkazy, které Tomášovi neumožnily popírat svůj milostný poměr. Pavla byla zdrcená. Celý svět se jí zhroutil.

Pavla se s Tomášem konfrontovala a on se musel přiznat. Skutečně ji podváděl s kolegyní z práce. Tomáš se s ní scházel v parku za rohem jejich kanceláře. Využívali obědové pauzy k procházkám a intimním hovorům na lavičce pod stromy. Park jim poskytoval iluzi soukromí a anonymity, i když se v jeho blízkosti pohybovali další lidé. Když se jejich touha stala příliš silnou, Tomáš zarezervoval pokoj v anonymním hotelu na okraji města. Tam se oddávali vášnivému milování bez ohledu na riziko, že by je mohl někdo přistihnout. Pokoj se stal jejich tajným útočištěm, kde se mohli svobodně milovat a užívat si vzájemné intimity. Někdy se Tomáš a Pavla scházeli i v kanceláři po pracovní době, když už tam nikdo jiný nebyl. Využívali prázdných chodeb a opuštěných zasedacích místností k rychlým a vzrušujícím milostným hrám. Adrenalin z rizika, že by je mohl někdo přistihnout, jejich vášeň jenom posiloval.

Bylo to pro ni strašné zklamání. Cítila se zrazená, ponížená a zmatená. Nevěděla, co má dělat. Měla ho tolik ráda a teď ji takhle zradil. Tomášovi zbyla jen lítost a prázdno v srdci když si uvědomil, jak moc ublížil ženě, kterou miluje.

Pavla se po dlouhém a bolestivém rozmýšlení, nakonec rozhodla Tomáše opustit. Nedokázala mu odpustit zradu a ztratila důvěru v něj. Bylo to těžké, ale věděla, že si zaslouží někoho, kdo ji bude milovat a respektovat.

Příběh Pavly je smutný, ale bohužel není ojedinělý. Mnoho žen se v životě setká s nevěrou partnera. Pokud se i vy ocitnete v podobné situaci, věřte, že nejste sama. Nebojte se svěřit se svým trápením přátelům nebo rodině. Mluvte o tom, co se stalo, a vyhledejte podporu. Nevěra je těžká životní zkouška, ale s odvahou a silou ji můžete překonat.

Pamatujte:

  • Nejste sama. Mnoho žen se v životě setká s nevěrou partnera.
  • Nebojte se svěřit se svým trápením přátelům nebo rodině.
  • Mluvte o tom, co se stalo, a vyhledejte podporu.
  • Nevěra je těžká životní zkouška, ale s odvahou a silou ji můžete překonat.

Další tipy:

  • Pokud si nejste jistá, zda vám partner zahýbá, zkuste si s ním o tom promluvit. Řekněte mu o svých pochybnostech a požádejte ho o vysvětlení.
  • Pokud se vám nedaří s partnerem komunikovat, zkuste vyhledat pomoc odborníka na partnerské vztahy.
  • Nebojte se obrátit na psychologickou pomoc. Nevěra může být velkým traumatem a s jeho zpracováním vám může pomoci terapeut.

Důležité:

Nezapomeňte, že si zasloužíte být šťastná. Pokud váš partner nedokáže respektovat vaše city a věrnost, pak si ho nezaslouží. Najděte si někoho, kdo vás bude milovat a ctít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz