Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Miláčku, co máš na tom displeji?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Miláčku, co máš na tom displeji?

Zvuk notifikace z mobilu pronikl do ticha potemnělé ložnice. Jana se s tlumeným zavrčením otočila na bok, odhrnula hrubý cop vlasů z obličeje a natáhla se pro telefon.

Článek

Z displeje na ni svítila zpráva od neznámého čísla. Srdce jí poskočilo v hrudi. Tohle už se stalo minule. A předminule. A pokaždé to znamenalo to samé.

Jana a David. Dva zaneprázdnění lidé, kteří se kdysi milovali vášnivě a bezmezně. Společný život, stres a rutina ale pomalu uhasínaly plamen jejich lásky. Zůstaly jen výčitky, neshody a vzájemné obviňování.

Jana s rostoucím strachem v očích otevřela zprávu. Byla to fotka. David s jinou ženou. Objetí, úsměvy, něha. Jana cítila, jak se jí svírá hrdlo a vlna horkosti zalévá tváře. V tu chvíli se David probudil a zmateně se na ni podíval. „Co se děje?“ zeptal se. Jana mu bez jediného slova hodila telefon do obličeje.

Následovala bouřlivá hádka. Obviňování, křik, slzy. David se hájil, že to nic neznamená, že to byla jen chvilková slabost. Jana mu nevěřila. Všechny ty pochybnosti, podezření a tajné zprávy najednou nabyly smyslu.

Ráno se Jana probudila sama. David byl pryč. V ložnici panovalo ticho, tíživé a chladné. Jana si sedla na postel a s prázdným pohledem zírala do zdi. Co teď? Má ho ještě ráda? Dokáže mu odpustit? Nebo je to konec?

Jana se s bolestí v srdci rozhodla, že se s Davidem rozejde. Bylo to těžké, ale věděla, že už spolu nemohou být šťastní. Oba se změnili, vzdálili se od sebe a ztratili důvěru.

Příběh Jany a Davida je varováním pro všechny páry, které se potýkají s problémy ve vztahu. Nedostatek komunikace, vzájemné obviňování a nedůvěra jsou jedem, který pomalu, ale jistě zničí i tu nejsilnější lásku.

Anketa

Jak byste se zachovali na Jany místě?
Odpustili byste Davidovi a pokusili se vztah zachránit?
7,1 %
Rozvedli byste se s ním?
35,7 %
Potřebovali byste čas na rozmyšlenou?
57,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14 čtenářů.

Příběh Jany a Davida může mít několik konců. Mohou se po čase usmířit a znovu si najít cestu k sobě. Nebo se jejich cesty nadobro rozejdou. Ať už se stane cokoli, jedno je jisté: tato zkušenost je navždy poznamená.

Důležité faktory pro obnovu vztahu
-Ochota obou partnerů pracovat na vztahu
-Upřímná komunikace
-Odpuštění
-Změna chování
-Budování důvěry
-Profesionální pomoc


Obnova vztahu po nevěře je náročný proces, ale s odhodláním a úsilím obou partnerů je to možné.

Pamatujte, že neexistuje univerzální návod na to, jak zachránit vztah po nevěře. Každý pár je jedinečný a to, co funguje pro jeden pár, nemusí fungovat pro jiný.

Důležité je, aby se oba partneři aktivně zapojili do procesu uzdravení a byli ochotni otevřeně komunikovat a pracovat na sobě i na vztahu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz