Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Miláčku, mohla bych si prosím půjčit na chvilku telefon?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: stock.adobe.com

"Tak snad tam nic nenajde. … Uff… “

„Jo jasně, vteřinku vydrž, zlato já ti hnedka dám ten telefon vydrž. Smazat.. smazat.. honem…honem ..smazat, smazat, tohle smazat, tohle smazat rychleee, tady tu fotku ještě, rychlee, rychle.“

Článek

„Tak snad tam nic nenajde. … Uff…“

Honza nervózně svíral mobil v ruce. Jitka se k němu naklonila a s úsměvem zeptala: „Můžu si půjčit tvůj telefon? Chci si pustit hudbu.“ Honza ztuhl. Jeho mysl zaplavila vlna paniky. V telefonu měl fotky, zprávy, konverzace, o kterých Jitka neměla vědět. Rychle vymyslel výmluvu: „Ne, ten můj je vybitý, zkus si vzít ten svůj.“ Jitka se zamračila. „Hmm, divné, včera jsem ho viděla nabíjet.“ Honza se potil. Musel vymyslet něco lepšího. „No, asi se mi v noci vybil, když jsem hrál hry.“ Jitka se na něj upřeně zadívala. „Dobře,“ řekla nakonec a zvedla se. Honza si oddychl, ale věděl, že tohle je jen dočasné řešení. Jeho tajemství viselo na vlásku.

Večer, když Jitka usnula, Honza vzal svůj telefon a s hrůzou procházel zprávy a fotky. Musel se toho zbavit. Smazal všechny kompromitující materiály, zablokoval čísla a vymazal historii. Celou noc nespal, trýznivý pocit viny ho sžíral. Ráno se probudil vyčerpaný a věděl, že takhle to dál nejde.

Druhý den se Honza Jitce svěřil. S pláčem se přiznal k nevěře a prosil o odpuštění. Jitka byla zraněná a rozhořčená, ale Honzova upřímnost ji dojala. Rozhodla se mu dát druhou šanci. Honza si uvědomil, jak moc riskoval a jak blízko byl k tomu, že ztratí to nejcennější, co má. Od té doby se radikálně změnil. Stal se zodpovědnějším, věrnějším a komunikativnějším. Vztahu s Jitkou věnoval veškerou svou energii a snahu.

Příběh Honzy a Jitky ukazuje, že klidný a vyrovnaný partnerský vztah je postaven na důvěře a upřímnosti. Pokud se v partnerství objeví tajemství a lži, dříve nebo později se to vymstí. Honza měl štěstí, že Jitka mu dala druhou šanci. Mnoho partnerství by se v takové situaci rozpadlo. Honza si to uvědomil a už nikdy nechtěl riskovat, že by ztratil ženu, kterou miluje.

„Kámo, chceš tip na klidnej a vyrovnanej partnerskej vztah? Je to poměrně jednoduchý. Dělej, popřípadě nedělej takový věci, aby ses nikdy nemusel bát, dát svůj telefon partnerovi do ruky a nemusel být vystresovaný z toho, co tam případně najde. A né pro to, že by tam ten partner nenašel nic kvůli tomu, že jsi to smazal, ale proto, že tam ani nic takového nevznikne. Je to tak jednoduchý.“

Klidný a vyrovnaný partnerský vztah je založen na vzájemné důvěře a upřímnosti. Pokud se cítíte stresovaní z toho, že byste partnerovi dali do ruky svůj telefon, pak je něco špatně. Zamyslete se nad svým chováním a nad tím, zda neděláte něco, co by tuto důvěru mohlo narušit. Upřímnost a otevřenost jsou klíčem k harmonickému a spokojenému partnerství.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz